sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Исламабад, Пакистан Forecast
 
sp
Дестинация Пакистан - Традиции и обичаи

Флаг Пакистан    Пакистан

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Етикет в Пакистан - какво можем и какво не
  Етикет в Пакистан - какво можем и какво не
  Публикувана от ALF на 08 август 2010 г., прочетена 1704 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Благодарение на своите разнообразни пейзажи и хора Пакистан е страна с богато културно наследство. Големите планински райони, древни руини и зашеметяваща архитектура са само някои от причините, поради които туризмът е една разрастваща се индустрия в Пакистан. Въпреки това, трябва да се отбележи, че Пакистан е една мюсюлманска страна, и в тази връзка преди да я посетите трябва да се запознаете с местните обичаи и етикет.
Култура
  Култура
  Публикувана от nansi_g на 14 юли 2010 г., прочетена 523 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Пакистан има богата и уникална култура, която е запазила установените традиции през вековете. Много културни приложения, храни, паметници и гробници са наследени от управлението на мюсюлмански и афганистански императори. Националната рокля шалвар камиз произлиза от Централна Азия, унаследена от Тюрко-ирански номадски завоеватели и днес се носи във всички части на Пакистан. Жените носят светло оцветен шалвар, докато мъжете често носят такива със солидни цветове. В градовете западната рокля е популярна при малдите и в бизнес сектора.
Любовни традиции
  Любовни традиции
  Публикувана от nansi_g на 14 юли 2010 г., прочетена 657 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  За племето Калаш, живеещо в Хиндукуш, северен Пакистан празника на зимното слънцестоене "шаумос" е посветен на любовта и плодородието. Момичета от село Калаш се съревновават в... ритуално сквернословие със своите съседки от Балангуру. Смята се, че ако чуят "цялата истина" за местните жителки, злите духове ще изгубят интерес към тях и няма да вършат злини. Затова са в ход всякакви остри словесни конструкции.
Тъкане на килими
  Тъкане на килими
  Публикувана от nansi_g на 14 юли 2010 г., прочетена 767 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Пакистан - тъкане на килими уникати
Пакистан
  Пакистан
  Публикувана от nansi_g на 14 юли 2010 г., прочетена 342 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Много малко хора знаят за една типична за Пакистан традиция - рисуването на камиони. Всичко започва през 1920 г., когато водещите транспортни компании наемат художници, които да украсят автобусите им, смятайки, че тези подвижни картини ще привлекат повече пътници. Скоро това става толкова разпространено явление, че пътниците, които са си купили билет ги очакват множество красиво изрисувани автобуси, които да ги отведат до мечтаната дестинация.


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Пакистан      Потърси и резервирай online самолетен полет до Пакистан      Екскурзии и почивки в Пакистан, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp