sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Панама, Панама Forecast
 
sp
Дестинация Панама - Традиции и обичаи

Флаг Панама    Панама

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Панама
  Панама
  Публикувана от nansi_g на 04 януари 2011 г., прочетена 282 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Танцът е символ на различните култури в Панама. Местният фолклор може да бъде опознат чрез многобройните фестивали, танци и традиции, които са се предавали от поколение на поколение. Месните градове са домакини на представления и концерти, на които се изпълняват испанско реге, кубинска музика, регетон, хаитянска и колумбийска музика, джаз, блус. Извън Панама Сити, се провеждат местни фестивали през цялата година, на които представления изнасят местни музиканти и танцьори. Друг пример за смесената култура на Панама може да се види в традиционните изделия и произведения, като дърворезбите, церемонните маски и грънчарството, а също и в архитектурата, кухнята и фестивалите. В по-стари времена, кошници са били изплитани за утилитарна употреба, но днес много села разчитат почти изцяло на кошниците, които произвеждат за туристите.
Нова година и символите
  Нова година и символите
  Публикувана от nansi_g на 04 януари 2011 г., прочетена 211 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В Панама традициите повеляват да се изгарят кукли на известни личности на открито. Куклите могат да бъдат телевизионни герои - „Грозната Бети“ например, политически фигури – Фидел Кастро или други популярни хора като първия златен медалист на Олимпийските игри от Панама – Ървинг Саладин. Куклите символизират отиващата си година, като се изгарят се прогонват злите сили, и се поставя чисто начало на новата година.
На Нова Година
  На Нова Година
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 210 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В полунощ в Панама бият всички камбани, свирят автомобилните сирени, а деца и възрастни викат и удрят по каквото им попадне. Те вярват, че така “радват” новата година.


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Панама      Потърси и резервирай online самолетен полет до Панама      Екскурзии и почивки в Панама, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp