sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Дестинация Индия - Традиции и обичаи

Флаг Индия    Индия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Kозметични трикове на жените в Индия
  Kозметични трикове на жените в Индия
  Публикувана от ir3ni7a на 20 юли 2010 г., прочетена 660 пъти, рейтинг: 5.55, коментари 0
  В продължение на векове индийските жени са очертавали своите очи с "каджал" - домашно приготвена смес от пепел и бадемово масло. Резултатът бил искрящ тъмносив нюанс, който прави хипнотизиращ всеки женски поглед. В днешно време, за да постигнете същия ефект, е достатъчно да подберете правилния цвят молив за очи и да го нанесете в съответствие със специфичната форма на вашето око.
Мехнди - изкуството да се рисува върху тялото
  Мехнди - изкуството да се рисува върху тялото
  Публикувана от ir3ni7a на 20 юли 2010 г., прочетена 901 пъти, рейтинг: 5.29, коментари 0
  Искало ли ви се е някога да видите тялото си изрисувано или пък сами да рисувате по него? Не става дума за трайните татуировки, които след време вече няма да са ви интересни и може би дори ще съжалявате, че сте си ги сложили. Има едно много древно изкуство, което се занимава точно с това - мехнди е рисуване по тялото с естествена къна.
Традиционното индийско облекло
  Традиционното индийско облекло
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 6650 пъти, рейтинг: 5.12, коментари 1
  Традиционната женска дреха в Индия се нарича "сари" - думата идва от санскрипт и означава "парче плат". Всъщност индийското сари представлява именно това - дълго и широко парче плат, което може да се увива по различни начини около тялото на жената. Днес, с модернизирането на текстилната индустрия, пазарът на сарита е изключително разнообразен откъм модели и шарки. Обикновеното(всекидневно) сари е изработено от памук. За зимните месеци има специални сарита, които се правят от фабрична вълна. В зависимост от кастата обаче сарито може да бъде изработено от коприна и други по-фини материи. Специфичното при тази женска дреха е, че по начинът на "увиване", цветът и материята, от която е направена, може да се разбере статусът, възрастта, религията и от кой регион на Индия произхожда жената. Така например по-заможните индийци предпочитат жените им да носят копринени сарита с фина бродерия и орнаменти от мъниста и скъпоценни камъни. По-младите момичета обикновено обличат по-леки сарита с по-светли и свежи цветове, докато по-възрастните жени се носят в по-тъмни цветове. Към всяко сари задължително има тясна къса блузка с къс (или без) ръкав, която се носи под него и се нарича "чоли". Това придава завършен вид на индийската дреха и я прави по-стабилна.
Индийските удушвачи
  Индийските удушвачи
  Публикувана от gogi99 на 06 октомври 2010 г., прочетена 1005 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 1
  Индийските удушвачи всъщност не са бандити, но към жертвите си се отнасят особено жестоко. Те принадлежали към древна индуска секта, която почитала богинята Кали и изразяват своята почит към нея като устройват засада на пътниците, удушват ги и ги накълцват на парчета.
Сватбени обичаи и традиции
  Сватбени обичаи и традиции
  Публикувана от dori368 на 19 юли 2010 г., прочетена 1228 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  Жените от индийското племе нивакле са "силният пол"
Изкуството на индийския танц
  Изкуството на индийския танц
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 1060 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  Обикновено, говорейки за Индия, не можем да пропуснем да отбележим и красотата на индийския танц с цялата му грациозност, пищност и мистика. Мнозина вероятно смятат, че той е смесица от някакви странни движения и чупки на кръста и ръцете, но всъщност индийският танц крие в себе си широка философия, почерпила основите си още от древната индийска митология, защото за индийците танцът не е само вид "език на тялото"- за тях танцът е преди всичко израз на емоция. Затова и всичките му форми и разновидности се базират на 9-те емоционални степени: hasyа (щастие), krodha (гняв), bhibasta (неприязън), bhaya (страх), shoka (тъга), viram (кураж), karuna (състрадание), adbhuta (учудване) and shanta (спокойствие).

Общо 14 записа в 3 страници:
 1  2  3  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp