sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Дестинация Индия - Традиции и обичаи

Флаг Индия    Индия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Индийските удушвачи
  Индийските удушвачи
  Публикувана от gogi99 на 06 октомври 2010 г., прочетена 1007 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 1
  Индийските удушвачи всъщност не са бандити, но към жертвите си се отнасят особено жестоко. Те принадлежали към древна индуска секта, която почитала богинята Кали и изразяват своята почит към нея като устройват засада на пътниците, удушват ги и ги накълцват на парчета.
 Холи
  Холи
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 572 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Холи е един грандиозен и значим празник за Северна Индия, който се празнува пищно във всички северни щати и символизира пъстротата и красотата на живота.
Пуджа Ритуал
  Пуджа Ритуал
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 1842 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Освен, че е най-разпространеното женско име в Индия, "пуджа" означава молитва и има изключително важно значение за абсолютно всяко едно хинду семейство. До голяма степен тя е свързана с религията на страната, но в нея са събрани и множество традиции в зависимост от фестивала по време на който се извършва.
Нова година в Индия
  Нова година в Индия
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 478 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Индийците по принцип празнуват Нова година на 1 януари, само в Северна Индия тя идва на 13 април. Там древен обичай повелява, че на този ден никой не бива да е зъл, раздразнителен или сърдит някому. В противен случай ще е такъв през цялата година.
Символиката на Индия
  Символиката на Индия
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 546 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Птица: Птицата, която е приета за национален символ на страната е Паун. Смята се, че неговата красота и смесицата на различни цветове в окраската на перата му изразява красотата и разнородността на различните региони в Индия, които обаче са намерили най-точния начин да бъдат колкото разнородни, толкова и сплотени.
Изкуството на индийския танц
  Изкуството на индийския танц
  Публикувана от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г., прочетена 1060 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  Обикновено, говорейки за Индия, не можем да пропуснем да отбележим и красотата на индийския танц с цялата му грациозност, пищност и мистика. Мнозина вероятно смятат, че той е смесица от някакви странни движения и чупки на кръста и ръцете, но всъщност индийският танц крие в себе си широка философия, почерпила основите си още от древната индийска митология, защото за индийците танцът не е само вид "език на тялото"- за тях танцът е преди всичко израз на емоция. Затова и всичките му форми и разновидности се базират на 9-те емоционални степени: hasyа (щастие), krodha (гняв), bhibasta (неприязън), bhaya (страх), shoka (тъга), viram (кураж), karuna (състрадание), adbhuta (учудване) and shanta (спокойствие).

Общо 14 записа в 3 страници:
 1  2  3  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp