sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Пекин, Beijing Forecast
 
sp
Дестинация Китай - Традиции и обичаи

Флаг Китай    Китай

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Енергията Ци
  Енергията Ци
  Публикувана от gogi99 на 23 ноември 2010 г., прочетена 602 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Китайското учение за ци-енергията се използва лечението на акупунктура и в бойното изкуство тайци чуан. Ци е енергията, която присъства във всички живи същества. Това вярване съществува и в други култури и религии. Ин-Ян в даоизма символизира двете противоположности и допълващи се сили от космическата енергия. Ин е женския елемент и носи отрицателен заряд, а ян е мъжкият, позитивно зареден елемент.Всеки един от тях съдържа част от другия. Възможно е също така владеещия ци да зареди даден предмет с повече ци-енергия. Съвсем необичайно за нея, корпорацията "сони" финансирала седем годишен проект за свръхестествени явления. Опитите включвали практикуващи ци, които трябвало да зареди с ци енергията едната от двете чаши с вода. След това втори упражняващ ци трябвало да определи чашата с повече ци-енергия. Отчетено било,че тези изпитания имали 70% успех, но ипитателните условия и контролът не са били обект на официална проверка.
Новогодишен парад
  Новогодишен парад
  Публикувана от gogi99 на 10 ноември 2010 г., прочетена 573 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Новогодишният празник в Китай се отбелязва с много шум и веселие! Хората се събират на тържествен обяд със семейството си, а след това се включват в уличния парад. В парадите задължително участва Китайски дракон направен от хартия и плат. Всяка година името му се сменя на пример годината на кучето, плъха или тигъра. Под дракона се намират танцьорите, които използват дълги пръчки,за да движат дракона и да го въртят. За да се изпълни добре танца актьорите се учат с години преди да се включат в парада.
Даоизъм
  Даоизъм
  Публикувана от tot11t0 на 03 октомври 2010 г., прочетена 765 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Част от церемонията Шансиен в даоистки храм в Тайван. Даоизмът никога не е бил единна религия, а по-скоро система от различни и разнообразни вярвания, всяко от които се базира на определени писмени наставления от различни мъдреци и мислители. Въпреки това съществува нещо като ядро от практики и вярвания, които са общи за многобройните учения и секти.
Култура на Китай
  Култура на Китай
  Публикувана от tot11t0 на 03 октомври 2010 г., прочетена 1404 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  Китайските празници са много пищни. Винаги има представления с участието на животните, в които китайците вярват, че носят късмет – драконите и лъвовете. Посрещането на Новата година е наистина забавно. Всяка година носи името на едно от 12 животни. Има година на Кучето и на Дракона. Китайците вярват, че всеки носи характера на животното, в чиято година е роден. Празненствата за посрещането на Новата година продължават цял месец. Най-весел е празникът на фенерите. Хората украсяват домовете си с различни по големина и форма фенери и организират шествия и фойерверки. Огромен дракон е начело на процесията. Той е направен от бамбуков скелет, покрит с коприна или хартия. В него влизат до 20 души, които го карат да танцува по улиците. На китайските празници има и танцуващи лъвове. Танцьорите в лъвския костюм са много атлетични. Подскачат нависоко, за да хванат пликовете с пари, които хората им подхвърлят. Понякога има танцьор, който се закача с лъва, за да демонстрира своята сръчност.


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Китай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Китай      Екскурзии и почивки в Китай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp