sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Религия на Зимбабве
  Публикуван от gogi99 на 07 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 1128 пъти, рейтинг: 3.00

    Зимбабве Религията - неизвестни факти

Традиционният аспект на този двустранен вяра се корени в обичая на изпращане на всички молитви пред Върховния създател, Mwari (Бог), чрез семейни предци.По време на беда и нещастие поклонници се консултира средно дух за съвет, защото се смята, че имат пряк контакт с предците.
Тази вяра намери най-висшата проява на Велики Зимбабве, където се превърне в централизирането на религиозната власт, и в Matobo Хилс, където в крайна сметка стана известен като Mwari съм-Matonjeni, "Бог на Matobo" и бе приет от Ndebele чиито почитта къмMatobo е свещена.
Те призоваха създател Mulimu, доставчик на дъжд и пазител на природата и иска застъпничеството божествено когато бедствието застрашени.Това стана, след като се консултира с свещениците и оракули на "мястото на доброжелателни духове", че Ndebele се вдигнаха на оръжие срещу европейците през 1986 година.
Ранно християнски мисионери като Робърт семейство Мофат признати чистотата на Шона и Ndebele вярата в непознаваеми високо Бог, един творец, и прие местните понятие в техните учения в писанията, което го прави синоним на християнската вяра.
Mwari светилища все още се държат в благоговеен страх от местните общности и церемонии за умилостивяване на предците спиртни напитки, преодоляване на болни богатство, и по-специално, за да вали, все още са държани в пещерите Matobo Хилс и в други свещени места в Зимбабве.
Голяма част от населението, обаче, е приел християнството направо - най-вече католическата - въпреки че има силни конгрегации на Англиканската църква, Апостолска, методист, Кръстител, адвентистите от Седмия ден, презвитериански и Армията на спасението поклонници.
Първата християнска мисия станции бяха открити през 1859 г. в Inyati, в близост до Bulawayo и през 1870 г. в Надежда Фонтана, Bulawayo.И двете са оперирани от Лондон Мисионерска общество и водена от преподобният Робърт Мофат.
Скоро да следват са евангелисти, изпратена от холандската реформирана църква на Южна Африка, както и на йезуитския отци откри мисия в близост до Kraal Lobengula през 1880 година.В Англиканската църква отвори мисии през 1890, също както и методисти и редица други вероизповедания.
Мисионерите издигнат училища, които се предлагат квалификация за селското стопанство, и при условие, медицинска помощ.И все пак това отнело доста време преди самите Зимбабве може да стане свещеник и евентуално да поеме голяма част от социални и образователни дейности на мисионерската институции.
Много нови религии с произход от Африка са открити в Зимбабве.Най-важното е ционистка и апостолска църква, един вид възраждане движение зависи от харизматични лидери.Тя се характеризира със социални практики, като например полигамията, танци и открити проповеди.Зимбабве религия има и малка част от мюсюлманите, евреи и хиндуисти.
Прочетете повече за историята на основните християнски вероизповедания, която се корени в религията Зимбабве чрез мисионерска и други евангелски работа и важни местни християнски църкви, възникнали през този век.

Авторите на тази статия, Тони и Бу Пийл са Зимбабве, които са страстни за техните страни.Те са разработили информационен и уникален уеб сайт всичко за Зимбабве и водопада Виктория - физическо чудо на света.Моля, посетете сайта им Пълен пътеводител за Виктория Фолс - Вие ще бъдете изумени от огромния обем на безплатна информация.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp