sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Танзания

Флаг Танзания    Танзания

  Официален празник на Танзания
  Публикуван от nansi_g на 24 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 392 пъти, рейтинг: 1.00

    26-ти април

На този ден в историята: Танганайка и Занзибар се обединят, 1964

На 26-ти април, 1964 година, Обединена република Танганайка и Занзибар се обединяват. През октомври същата година страната е преименувана на Обединена република Танзания (един голям куфар на ganyika Тан и Зан zibar).

През декември 1961 г., от Източноафриканската състоянието на Танганика получава независимост от Великобритания, като конституционна монархия със султан, който е отстранен от власт през юни на следващата година, когато страната става република. Британските военни са Танганайка прилага от края на Първата световна война, а преди това е било под колониалното управление на германската компания в Източна Африка. Преди това, на султана на Оман управлявал областта, след като той помогнал на коренното население диск португалски заселници от брега.

Султанът на Оман управлявал архипелаг на Занзибар, от където той принуден оттеглянето на португалски. През деветнадесети век на островите става британски протекторат под султана на Занзибар. Британският защита е част от кампанията срещу търговията с роби, пристанищата на островите е важна за търговия. През декември 1963 г., Великобритания, предоставени Занзибар пълна независимост като конституционна монархия. Както Танганайка, тя става република, но само след една кървава революция, които струват живота на хиляди хора.

Превод от google преводач

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp