sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Банкок, Тайланд Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Тайланд

Флаг Тайланд    Тайланд

  Фестивалът на водата
  Публикуван от ir3ni7a на 30 септември 2010 г.
  Този запис е прочетен 720 пъти, рейтинг: 2.50

    Може би най-честваният фестивал в Тайланд е фестивалът Сонгкран, който започва на 13 април и продължава от 3 до 10 дена в зависимост от това, в коя част на Тайланд сте.
Названието Сонгкран идва от санскритски и обозначава началото на новата слънчева година, макар днес в Тайланд днес новата година да се отбелязва на 31 декември. Хората в Тайланд отбелязват този празник с освежаващото шествие на водата по улиците си. Всеки става мокър почти до кости, което е доста приятно, тъй като по това време на годината е много горещо.Сонгкран е обществен ден за пролетно почистване, което се поддържа и от старите религиозни вярвания, че всичко старо и ненужно трябва да бъде изхвърлено, защото иначе ще донесе лош късмет на притежателите си. Следобед -около 13 ч. като част от церемониите се мият и статуи на Буда. По-младите хора наливат вода в ръцете на по-възрастните и на родителите си като знак за уважение, и молба за тяхната благословия. В миналото по-възрастните хора са били окъпвани и преобличани в нови дрехи като символ на почитанието пред Новата година.

До скоро Тайланд е бил предимно земеделска страна, в която голямата част от хората, са били заети в отглеждането на различни растителни култури и за повечето от тях тези дни от годината са били подходящо време за почивка. Жътвата е отминала, а засаждането на новата реколта трябва да изчака дъждовете. Има старо вярване, че Нагас или митични змии донасят дъжда като изливат вода от моретата. Колкото повече вода изливат, толкова повече дъжд над земята пада. Мнозина смятат, чефестивалът Сонгкран е ритуал за дъжд, макар за повечето тайландци той да е просто време за забавление.

http://idi.bg/blogs/view/blog/674

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тайланд      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тайланд      Екскурзии и почивки в Тайланд, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp