sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Парагвай

Флаг Парагвай    Парагвай

  Световен фестивал за мир в Парагвай
  Публикуван от nansi_g на 15 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 432 пъти, рейтинг: 1.00

    Световния фестивал за мир цели да вдъхнови лидерите от всички сфери на обществения живот както и самото общество за нов порив и визия в усилията за мир.

Синът на д-р Мун организира Световния фестивал за мир в десетки нации по целия свят. В Парагвай зала за 25 хиляди души не бе достатъчна. Хората показват толкова огромен интерес. Министърът на туризма заявява: „Целия Парагвай се интересува от това събитие, а тази зала е прекалено малка и трябва да има готовност за препълване.” Полицията блокира движението на колите цели десет пресечки, нещо което не е правено никога в историчта на нацията. Дори при Папското посещение това не се е случвало. „Никога в историята на Парагвай не е имало подобно събитие. Това Движение за мир раздвижи цялата нация”, коментира един от националните вестници. Фестивалите за мир по цял свят довеждат десетки и стотици хиляди до вътрешна промяна и огромна надежда за бъдещето.

Малазия се надява да бъде Световната столица на Мира
Глобалния фестивал за мир наистина носи нов полъх на надежда на този свят, който копнее да се сложи края на кръгът от войни, конфликти и бедност! Фестивалът бе кулминацията от няколкодневни съревнования в спорт, изкуства, танци и междувременно провеждане на Международната лидерска конференция, която обедини религиозни и политически лидери с Визията за вечния мир, която се разнася като факел на нова надежда за мир и единство в Малазия, Монголия, Филипините, САЩ, Канада, Великобритания...

Kuala Lumpur, Малазия - "Космоса промени гледната ми точка за живота,” сподели Малаазииския астронавт, Sheikh Muszaphar Skukor пред препълнена аудитория на стадиона. “Аз можах да рефлектирам върху конфликтите и страданието което си причиняваме един на друг... и реших, че трябва да направя нещо."

Korça, Албания - Хората можеха да почувстват нещо специално, атмосферата в целия град се промени напълно, заявяват граждани на Корча. Над 2000 души в шествие изпълнено с голям ентусиазъм премина през историческия Албански град на откриването на Глобалния фестивал за мир. Спротната зала не можеше да побере потоците от хора прииждащи от всички краища на града.


Ottawa, Канада - Канадските Посланници на мира се облегнаха на своите национални принципи за да напишат Универсалната декларация за човешките права, за развитието на Миротворчески сили към ООН. Канада е измежду 30-те световни нации където активистите развиват Гражданския корпус на мира (Citizens Peace Corps) и се застъпват за създаването на Министерство на мира.

Уланбатар, Монголия - Гражданите на Монглолия изразиха явна отдаденост на мира и просперитета в Глобален фестивал за мир проведен в Уланбатар. Това е само няколко седмици след възможността за цивилна война след оспорвани резултати от изборите. Площадът тоново бе изпълнен с огромни тълпи, но този път те пееха и танцуваха за мир. Фестивалът бе кулминацията от няколкодневни съревнования в спорт, изкуства, танци и междувременно провеждане на Международната лидерска конференция - International Leadership Conference.

Mindanao, Филипините - Посред безкрайните борби с радикалните Ислямистки групи във Филипините се появи нова надежда за мир и единство. Глобачлния фестифал за мир, проведен 19-21, 2008 в Cagayan de Oro, кулминира в поредица от конференции, проекти за служене и други инициативи целящи мирът на острова. Хората приемат визията за "Едно семейство с център Бог", заяви директора на департамента по образование и религии, д-р Хажа. Според кмета на града, "Фестифалът за мир е огромна стъпка към мира за цялата нация".

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Парагвай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Парагвай      Екскурзии и почивки в Парагвай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp