sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Перу

Флаг Перу    Перу

  Перу покани варненски фолклорен ансамбъл за участие във фестивал
  Публикуван от nansi_g на 20 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 541 пъти, рейтинг: 1.00

    Реклама на Варна, България, Балканите и Югоизточна Европа в Перу може да направи фолклорен ансамбъл „Гергана“ при Техническия университет във Варна.

Съставът е първия от тази част на света, който е поканен за участие в един от най-мащабните фолклорни фестивали в Южна Америка – този в столицата на Перу – Лима. Фестивалът се провежда от 21 до 24 януари всяка година и е част от грандиозните тържества по случай създаването на града. Лима е основана от испанския конкистадор Франциско Писаро през януари 1535 година.

Традиционно за фестивала в държавата, наследник на великата империя на инките, участват трупи от съседните Венецуела, Мексико, Еквадор, Колумбия, Аржентина, Чили и др. За първи път, обаче, организаторите канят и състав от Югоизточна Европа. Причината е, че ансамбъл „Гергана“ е печелил множество конкурси, не само у нас, но и в чужбина – през 2005 г. е лауреат на международния фолклорен фестивал „Сан Анджело Романо” в Италия, а през 2007 г. е одобрен за представителен от CIOFF България.

Фолклорен ансамбъл „Гергана” при Техническия университет – Варна, е основан през есента на 1999 г., от група студенти, с цел съхраняване и популяризиране на българския фолклор. Чрез създаването на ансамбъла, хореографът Свилен Христов, продължава дългогодишната традиция по издирване и обработване на автентичния български танцов фолклор, заложена от предшествениците му.

През годините ансамбълът е успял да изгради собствен стил и авторски почерк. В репертоара са заложени танци от всички етнографски области, като най-широко е застъпен фолклорът от Варненския район.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp