sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Мозамбик

Флаг Мозамбик    Мозамбик

  Културни традиции
  Публикуван от nansi_g на 19 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 422 пъти, рейтинг: 1.00

    Може да се каже, че Мозамбик има невероятно артистични традиции. Днес той притежава една от най-самобитните форми на народното изкуство в Африка. Скулптурата на маконд е призната за една от най-сложните и изкусителни африкански художествени форми. Силно влияние има и традицията на френската живопис. Най-голямата и най-известната фреска от съвременните стенни рисунки се намира около столичната аерогара е с 95 м. дължина и отразява събитията по време на революциите.

Традиционната музика се ползва с голяма популярност и в Мозамбик и зад неговите предели. Много изследователи, не без основание, я смятат като една от източните „реге” и “ню ейджа”. Уникални са и музикалните инструменти „лупембе” на народа маконд в северната част на страната. На юг музикантите използват „маримба” - вид ксилофон, разпространен по тези места в цяла Южна Африка. Широко известни в целия свят са мозамбикските оркестри маримба, които събират аншлага в най-добрите концертни зали на планетата. Изпълняващата от тях „маррабента” е най-типичната мозамбикска музика с лек стил и традиционни селски ритми.


      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мозамбик      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мозамбик      Екскурзии и почивки в Мозамбик, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp