sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Мозамбик

Флаг Мозамбик    Мозамбик

  С корени от Мозамбик
  Публикуван от nansi_g на 17 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 435 пъти, рейтинг: 1.00

    Мариза Рейш Нунеш е родена на 16 декември 1973 в Мозамбик. На тригодишна възраст се премества със семейството си в Лисабон, Португалия.

Мариза започва да пее фадо още като дете, преди да се е научила да чете. Баща й рисува малки истории, за да й помогне да запомни текстовете на песните.

Певецът Фернанду Маурисиу става кумир за малката Мариза и слушайки него и други фадо изпълнители, тя попива тънкостите на това изкуство.

През 2001 певицата издава първия си албум Fado em Mim (Фадото в мен), в който са представени шест песни в стил фадо и шест оригинални композиции. Продават се над 30 000 копия и така тя става една от най-популярните фадо изпълнителки.

Британското радио BBC 3 трикратно обявява Мариза за най-добра певица в света през 2003, 2005 и 2006.

На Олимпийските игри в Атина португалската звезда изпълнява в дует със Стинг песента A Thousand Years, влязла в официалния албум на Олимпийските игри - Unity.

Третият й албум Transparente (Прозрачно) заема първо място в хит парадите в Португалия и влиза в десeтката на най-популярните албуми в Европа. През юли 2005 Мариза е почетен гост на фестивала Live 8. През същата година португалското подразделение на UNICEF удостоява чувствената изпълнителка с почетното звание – Посланик на добра воля.

През 2006 артистката е отличена със Златен глобус за най-добър индивидуален изпълнител и е номинирана за награда Grammy. През 2008 излиза албумът Terra (Земя).

Мариза изнася концерти на четири континента, в препълнени зали и с огромен успех. Музиката й съчетава чистата традиция и свежестта на съвремието, а начинът й на изпълнение представя необработената чиста емоция, пречупена през изключителния й стил.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мозамбик      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мозамбик      Екскурзии и почивки в Мозамбик, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp