sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Мексико

Флаг Мексико    Мексико

  Какво е Тенсегрити?
  Публикуван от gogi99 на 22 ноември 2010 г.
  Този запис е прочетен 461 пъти, рейтинг: 3.50

    Тенсегрити е името дадено на съвременната версия на магическите пасове: позиции и движения на тялото и дишания, които са сънувани и сталквани от мъже и жени магьосници живeли в древно Мексико и показани на Карлос Кастанеда, Флоринда Донер-Грау, Тайша Абелар и Карол Тигс от техния учител дон Хуан Матус, индианец от племето Яки живял в Юма, Аризона и Сонора, Мексико и принадлежащ на традиция, която води началото си от древно Мексико.

Думата Тенсегрити е заимствана от Р. Букминстер Фулър - архитект, инжeнер и сънувач, на който Карлос Кастанеда се е възхищавал. Фулър е описал тенсегрити като комбинация от интегрираност под напрежение, работните сили в структура, която е формирана от крайна мрежа на натиск или от устойчиви елементи взаимосвързани посредством разтегливи или еластични елементи, които придават цялостна интегрираност на структурата. Поради това елaстично качество на свързващите елементи, когато един елемент от тенсегрити структурата се измести, това изместване се разпростира из цялата структура и всички останали елементи също се преместват или по-точно се адаптират към новата конфигурация, поддавайки се на тези промени без да се счупят.

Карлос Кастанеда открил процеса тенсегрити, като идеалното енергийно обяснение на съвременната практика на магическите пасове и начина на съществуване, на който Дон Хуан го е учил. В случая на магическите пасове, под Тенсегрити се разбира взаимодействието между напрягане и отпускане на сухожилията и мускулите, и на техните енергийни съответствия, по начин допринасящ за цялостната интегрираност на тялото като физическа и енергийна единица. В случая на ежедневието Карлос Кастанеда казал: Тенсегрити е изкуство, изкуството да се адаптиращ към своята собствена енергия и към тази на другите по начин, който допринася за интегрираността на общността, която сме.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp