sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Италия

Флаг Италия    Италия

  10-те най-прочути карнавала на Италия
  Публикуван от yonyo на 05 юни 2011 г.
  Този запис е прочетен 1060 пъти, рейтинг: 3.50

    Датиращият от повече от хилядолетие Карнавал във Венеция, чието тазгодишно издание в променен времеви формат се откри на 19-и вечерта, не е единствената подобна проява в Италия, пише в. "Стампа" и предлага класация на най-големите карнавали в Италия.

Безспорно Венеция заема първо място в класацията, акцентира медията, цитирана от БТА.

Карнавалите на второ и трето място - тези в Ченто и Виареджо - обаче също са много популярни, главно защото коренно се отличават от Венецианския карнавал.

На тях карнавалните шествия включват алегорични платформи, върху които са представени злободневни теми.

Организаторите на карнавала в Ченто, който ще бъде на 27 март, вече обявиха намерението си да поканят в дефилето да се включат всички момичета, замесени в "Рубигейт". Проявата в Ченто е известна още и като Карнавална на Европа и е единственият европейски карнавал, побратимен с този в Рио. На карнавала във Виареджо платформите включват водещи политически фигури. Очаква се сега сред фигурите да доминира тази на премиера.

Поставеният на четвърто място карнавал в Саурис е най-древният в района на Алпите.

Типично за него е дефилирането на участниците по време на Нощта на фенерите, в която се съпоставят красив и грозен вариант на една и съща маска, символизиращи добрините и злините, които хората срещат из житейските пътища.

На пето място е карнавалът във Фано, който е също един от най-древните в Италия.

Той е известен и като Сладкия карнавал, защото по време на шествието на алегоричните платформи, обагрени сякаш от ярки сладкарски бои, от тях се хвърлят смучещи и шоколадови бонбони.

С ярките си костюми и алегорични платформи се отличава и карнавалът на шесто място - този в Ачиреале, най-прочутия на остров Сицилия.

Най-прочутият карнавал на областта Пулия, този в Путиняно, е поставен на седмо място.

В него най-открояващите се прояви са играта Смяна на ролите и Карнавалното погребение. Карнавалът в Ивреа, поставен на осмо място, е известен още и като Портокаловата битка.

Дефилето е съставено от платформи-колесници, върху които се возят барон и неговите приближени, обстрелвани от тълпата с портокали.

На девето място е карнавалът във Фояно дела Киана в провинция Арецо в областта Тоскана. По време на карнавала представители на четири съперничещи си квартала се опитат с всякакви карнавални прояви да спечелят голямата Купа на карнавала.

На десето място е карнавалът в Боргозезия, известен с ритуала Погребването на карнавала на Блажен вторник и с куклата-символ на проявата, наречена Перу Магунела, кръстена на Свети Петър, патрон на града и на италианската дума "magoni", която в превод означава "хлебарки", прякорът на боргозезците.

http://travel.actualno.com/news_336550.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Италия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Италия      Екскурзии и почивки в Италия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp