sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Иран

Флаг Иран    Иран

  Какво облекло да носи жената, при своето посещение в Ислямка Република Иран?
  Публикуван от Arcadia на 23 август 2010 г.
  Този запис е прочетен 2035 пъти, рейтинг: 4.33

    Уважаема по-красива част от човечеството, преди да посетите Иран, бъдете сигурни, че имате подходящо облекло за тази държава. Тук поведението (в т.ч. и облеклото) на жената е подчинено на редица строги изисквания, продиктувани от религиозните норми, характерни за иранското общество и държава.
На първо място трябва да спазвате т.нар. "хеджаб" - традиционния ирански дрес-код за жените, изискващ покриване на тялото по начин, който да не е (сексуално) предизвикателен за мъжете. Тук се подразбира покриване на главата със шал (забрадка) и носене на широки връхни дрехи до глезените. Понякога широките дрехи могат да бъдат заменени от панталон, покрит с туника. По никакъв начин не можете да излагате на показ голи крака, дори и само в областта на глезените, както и голи рамена.
След като пристигнете в Иран облечени по посочения по-горе начин, можете да се ориентирате далеч по-лесно какво можете да носите и какво не, наблюдавайки местните жени. За ваша радост на иранските пазари има множество, висококачествени тъкани, които могат да задоволят и най-предизвикателния вкус.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp