sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Иран

Флаг Иран    Иран

  Особености на мюсюлманския секс – смърт и забрани
  Публикуван от dori368 на 11 юли 2010 г.
  Този запис е прочетен 1512 пъти, рейтинг: 4.75

    Смъртната присъда заради изневяра, издадена в Иран, предизвика спорове сред български мюсюлмани. 43-годишната Сакинех Маохамади Аштияни ще бъде обесена, а не пребита с камъни, както се бе произнесъл иранският съд.
Присъдата бе смекчена след международен натиск. Аштияни е осъдена през 2006 г., оттогава е в затвора и вече е изтърпяла наказанието 99 удара с камшик заради "незаконни отношения извън брака" с двама мъже след смъртта на съпруга й.
Трябва да бъде обесена, защото е нарушила свещените закони на Корана.Това мнение защитавали възрастни мюсюлмани в района на Велинград. Новината стигнала до тях чрез ходжи, които обяснявали, че въздържанието е задължително и е един от Петте стълба на исляма. Те подкрепяли решението на иранския съд и смятали, че именно подобна дисциплина щяла да спаси света от греховните изкушения. Сравнявали изневярата с употребата на наркотици, пиянството и убийствата.

Младите обаче приемали с недоверие подобни аргументи. Много от тях били на мнение, че светът отдавна е съвсем друг от представите на религиозния фанатизъм.

Момичета дори контрирали разпален проповедник и поискали да коментира изнесеното в пресата за бохемския живот на турската филмова звезда Фикрет Хакан. 76-годишният плейбой, който играе Феяз в сериала „Незабравима”, имал 5 брака и сам се хвалел, че е спал с близо 1000 жени. В същото време твърди, че е смирен мюсюлманин. Какви са били тези жени, чужденки ли? А ако част от тях са мюсюлманки и имат семейства или са вдовици и те ли трябва да бъдат пребити с камъни или обесени, попитали младите. Запитаният божи служител се ядосал и се скарал на неосъзнатите момичета, че богохулстват и мърсят светия Коран. За емоционалния спор пред Frognews.bg разказа очевидец.
Младите помакини изтъкнали и още един аргумент. В подкрепа на свободата за Сакинех Маохамади Аштияни се обявили известни личност като бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс, трима бивши британски външни министри, американските актьори Робърт де Ниро и Робърт Редфорд, както и френската актриса Жулиет Бинош. Те призовават за преразглеждане на случая и отмяна на присъдата.

За какво всъщност става дума и какво представлява сексът сексът при мюсюлманите?

В някои арабски държави все още се спазват средновековни обичаи. Някои от тях дават право на младоженеца и роднините му да пребият семейството на невестата, ако тя се окаже недевствена. Ако има смъртни случаи, биячите рискуват шириатския съд да им даде най-много условна присъда.

Подобни и други архаизми принудили млади арабски учени да се опитат да обяснят какво означава секс по арабски в днешно време. Именно тази тема се обсъждала неотдавна на конференция в Ливан, на която били поканени известни арабисти от Оксфорд, както и ислямски духовници.

Един от първите митове, който бил разбит на пух и прах бил този за романтичен секс в приказките на Шехерезада „1001 нощ”. Всички били единодушни, че в разказите на младата красавица става дума по-скоро за сексуални грубости, жестокост към деца и кърваво насилие.

В много мюсюлмански страни все още съществува „убийство заради чест”, което позволява оказалите се недевствени невести да бъдат линчувани и убивани. В Йордания всяка година има издадени поне 20 такива смъртни присъди, в Йемен са близо 400. Съществува дори кула, от която хвърляли върху скалите покварените младоженки и жени, които били изневерили на мъжете си. В Мароко, ако жена е родила извънбрачно, веднага детето бива прибрано в приют, а на семейството й се налага огромна глоба. Самата родилка отива за 6 месеца в затвора.

Жестоки наказания очакват и хомосексуалните в арабския свят. Заловен гей може да бъде кастриран на място. Лесбийките пък рискуват да им отрежат езика и да обръснат цялато им тяло пред очите на разярена тълпа.

По време на конференцията в Ливан много млади хора, преди всичко студенти, се обявили против подобни отживелици. Те били на мнение, че сред мюсюлманските общества цари невежество и трябва час по-скоро младите да бъдат просветени в сексуалните тайни, за да изпитват наслада и удоволствие, а не страх и ужас. Идеята е сравнявана със сексуалната революция през 70-те години на м.в.

Преди месеци в Ливан била проведена анонимна анкета сред омъжени жени. Оказало се, че само 50 на сто от тях са били девствени в първата брачна нощ. За да се избегнат скандали, бащите на много от тях предварително се договаряли със семейството на младоженеца и плащали солидна сума, за да се премълчи позорния факт. Същата хитрост от години използват и мюсюлмани в България, с тази разлика, че у нас процентът на „развалените” девойки бил доста по-висок. Рекордьори обаче се оказали фалшивите девици в Северна Африка. Там стигали и до крайности: след като се насладяли на „развалената” невеста, мъжете я предлагали на бедни, които не можели да си купят булка...

Гейовете може и да са оплюти в арабския свят, но мъжкия секс е на почит. В затворите и до днес има традиция младите осъдени да играят ролята на булки. Първата „брачна нощ” обаче задължително принадлежи на надзирателите. В тази посока особено активни били мъжете в Саудитска Арабия. Там даже аргументирали мъжката любов със законите на шириата.
За да се повдигне завесата пред арабския секс, в Ливан пуснали в ефир нощно телевизионно предаване „Шатер янки”. Рейтингът му за нула време стигнал неочаквани върхове. В предаването сексолози разговарят за хомосексуалните връзки, за кръвосмешението. Канят се и гейове, но с маски на лицата, а лесбийките в шоуто са така гримирани, че и майка им не би ги познала.

Доста предразсъдъци има в мюсюлманските общности около аналния секс. Според някои ислямисти все пак няма категорична забрана от Аллах. Други обаче го отричат.

Още по-разгорещени споровете предизвиква оралния секс. „Този секс унижава хората и ги принизява до най-низките животински инстинкти”, твърди мюфтията Ибрахим Десай от Северна Африка.

Негови опоненти обаче цитират аята: „Вашите жени са вашата нива, ходете на вашата нива и я разработвайте както пожелаете и се бойте от Аллах...”

Все пак в Корана се споменават две забрани. Първата е да се прави любов по време на месечния женски цикъл. Втората се отнася за оралния и аналния секс.

Въпреки тези първи крачки на разкрепостеност, в арабския свят са сигурни, че всички пороци идват от християнския свят и най-вече от западната култура.

Използвани са материали от e-motion.tochka.net, тopnews.com, pomak.eu и др.
http://frognews.bg/news_25328/Osobenosti_na_miusiulmanskiia_seks_%E2%80%93_smart_i_zabrani/

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp