sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Иран

Флаг Иран    Иран

  Иран празнува персийски Нова година, Nowruz
  Публикуван от ir3ni7a на 06 юли 2010 г.
  Този запис е прочетен 969 пъти, рейтинг: 5.17

    Иранците по целия свят празнуват персийски Нова Година, EL Nowruz, маркиране на първия ден от пролетта, по време на подновяване, за надежда и промяна.

За иранците, Nowruz е празник на едно ново начало, време, за да посетят роднини и приятели, и плащат данък за по-възрастните членове на семейството.

Подготовката за пролетния Nowruz започва, купя нови дрехи и да се създаде таблицата със седем точки започва с буквата S – Sabzeh (Нови отглеждат зелено), Samanu (сладко жито тестени изделия), Senjed (azufaifo), Seeb (ябълка), Зрителите (шофиране), Somagh (Zumaque) и Serkeh (оцет).

Членовете на семейството на възрастните хора е представена основно студенти и хора, за да подновят приятелства и да започне новата година с доброта и приятелство.

Концепцията на новия ден Nowruz се празнува повече от 300 милиона души по целия свят 21 Март, в деня на пролетта равноденствие.

В древните традиции на Nowruz и възраждането на природата, наблюдавани на Балканите, Басейна на Черно море, Кавказ, Централна Азия и Близкия Изток.

Общото събрание на Организацията на обединените нации признава 21 Март по повод Международния ден на Nowruz в неговата шестдесет и четвъртата сесия 23 Февруари 2010.

Събранието призова за Nowruz се празнува в САЩ и след това да учат “La Fiesta потомствен история и традиционни, с оглед на разпространението на това знание сред международната общност, както и организирането на тази ежегодни събития възпоминание.

Nowruz е регистрирано също в списъка на културното наследство на човечеството от Организацията на обединените нации за образование, Наука и култура (ЮНЕСКО) на 30 Септември 2009.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp