sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Индия

Флаг Индия    Индия

  Символиката на Индия
  Публикуван от Ilina_georgieva на 31 юли 2010 г.
  Този запис е прочетен 546 пъти, рейтинг: 3.50

    Птица: Птицата, която е приета за национален символ на страната е Паун. Смята се, че неговата красота и смесицата на различни цветове в окраската на перата му изразява красотата и разнородността на различните региони в Индия, които обаче са намерили най-точния начин да бъдат колкото разнородни, толкова и сплотени.

Животно: За национален символ на страната е избран Бенгалският тигър. Освен, че се среща изключително и само в щата Бенгал, което прави индийците изключително горди, той е едно от животните надарени с грациозност, пъргавост, лесна адаптивност и борбеност - качества, които са присъщи на индийския народ.

Плод: Плодът, станал национален символ на Индия е мангото. Изключително разпространен в цялата страна, този плод е основна съставна част от менюто на всеки индиец. Дървото, от което се ражда индийското манго, се смята за най-плодовитото дърво на тропика, а плодът съдържа най-голям концентрат витамини А, С и Д, което води до асоциацията с индийския народ, който е един от най-плодовитите в целия свят.

Цвете: Цветето на Индия е водната лилия. И това съвсем не е случайно. В Индия водата заема важна част от живота на хората. Водата е символ на обвързването между двама души, както и символ на духовното успокоение и пречистване. Именно затова, хората там вярват, че когато си нервен или ядосан, трябва да изпиеш чаша вода, за да се успокоиш и да мислиш по-трезво. Водната лилия е символ на мъдростта и спокойствието, което може да се усети у всеки един индиец. Индийският народ е философски народ, а водната лилия от край време е наричана "цвете на философите".

Освен тези традиционни символи , има и 2 свещени символа, които вероятно всеки знае от обща култура - това са "свещената крава" и слонът.


      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp