sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Индия

Флаг Индия    Индия

  В Индия отпразнуваха празника на змията
  Публикуван от yonyo на 29 юли 2010 г.
  Този запис е прочетен 604 пъти, рейтинг: 1.00

    В неделя в Нагпур, Индия беше отбелязан един от най-древните и загадъчни празници – денят на поклонение на бога в змийски облик или потомъка на загадъчното племе "наги" – човекът-змия.
Името на града в буквален превод означава "змийски град", построен на бреговете на "змийската река".

Нагпур се намира на север в щата Махаращра. Екзотичния празник се празнува доста широко. Местните жители правят щедри приношения на бог Наг.
Богът е изобразен във вид на огромна кобра. В хиндуизма се счита се, че змията е прародител на нисшите касти. Засушаванията и наводненията, а също и всички бедствия са считани за произлизащи от "злия чар". Извършвали са се змийски заклинания.

Огромна каменна кобра разтваря пас в месния "дом на чудесата"- Джааду Махал, построен от "най-великия магьосник на Нагпур" Сунил Бхавсар. Говори се, че това е магическо място.

В неделя, след смъртта на магьосника в дома идва негов ученик и демонстрира чудесата на знаменития чародей. Входната такса за магическия сеанс е 5 рупи, което е три пъти повече от входа за месната ботаническа градина. Светските власти, борещи се със суеверието са построели т.н. научен парк, където се обясняват чудесата.

Днес празнуването на празника е свързано не толкова с древната традиция, колкото с политически мотив, свързан с провъзгласяването на равенството между всички хора независимо от произхода им. Това са възгледите на т.н. махари, които се явяват нова религия, ръководена от гуру Амредкар.

В светилищата им има по стените скулптори на Буда и слоноглавия Ганеша, портрет на гуру Амредкар и свирепата богиня Кали. При среща с "чистите" касти махарите казват "Джай бхим", което означава "Да живее Бхимрао Амбедкар", който е почитан наравно с Буда.

http://www.occultism.biz/content/view/1022/2/      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp