sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Испания

Флаг Испания    Испания

  Испанско Вино
  Публикуван от nansi_g на 20 май 2011 г.
  Този запис е прочетен 388 пъти, рейтинг: 3.00

    Испанското Вино
От ободряващите finos на Andalusia до богатите червени вина La Rioja, културата на испанските вина предлага наслада, както за професионалисти познавачи, така и за аматьори. С повече от 50 винени региони, предлагащи асортимент от червено, бяло, розе, шери и шампанско, Испания е третият най-голям производител на вино в света. С такава репутация може да си представите разнообразието и ненадминатото качество на винарните и техните продукти.

Винени региони на Испания
Ако наистина искате да се потопите и научите за испанската култура и вино, то тогава посетете многото лозови масиви и избии - някои от които със забележителна архитектура на стотици години - предлагащи турове и разбира се дегустацуя. Регионите на Ribera del Duero, Priorat, и особено La Rioja могат да се похвалят с яркочервените си вина. За високо класните бели вина и шампанско каталунският регион Penedes е може би най-доброто място, докато галисийският регион Rias Baixas е спечелил репутацията си със сладките бели вина.

Испанското вино:Шери
Един от най-известните приноси на Испания на международната сцена е шерито(jerez). Всъщност истинското име на винения продукт шери идва от района, обкръжаващ малкия испански град Херес. Разнообразието на шери варира от лекото и ободряващо manzanillas и finos до по-тъмното и силно olorosos и Pedro Ximénez. Това са вината, които са известни по цяла Испания, особено в Андалусия, и по света.

Испанско вино: Кава
Кава е сладкия испански отговор на френското шампанско, което произлиза от испанските винени региони на Каталуния, Арагон и Навара. Също както шерито, международното му присъствие още веднъж поставя Испания на "винения радар", тъй като страната е вторият най-голям производител на шампанско в света.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Испания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Испания      Екскурзии и почивки в Испания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp