sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Традиция или обичай от Испания

Флаг Испания    Испания

  Деня на Reyes Magos
  Публикуван от nansi_g на 20 май 2011 г.
  Този запис е прочетен 1264 пъти, рейтинг: 1.00

    Зимните празници са наистина чудесно време да се потопите в една нова култура, където всяко едно градче и селце има свои собствени традиции, обичаи, песни и т.н. Празниците около Коледа и Reyes Magos (Денят на Тримата Крале) се отбелязва от огромни и забележителни паради с много, сладки, сладкиши и подаръци за всеки!

Така че се раздвижете тази зимна ваканция и прекарайте уникалните празници в Испания с Enforex! Всичките ни училища са отворени през цялата година, включително и през почивните дни. Нещо повече, може дори да се запишете за специалните ни коледни програми, предлагани в някои от училищата. За да научите повече за тези специални програми и екскурзии вижте тук: Коледни Програми

Прочетете още информация за испанските празненства Reyes Magos!

Кога е Reyes Magos?
Годишните празненства, обкръжаващи пристигането на тримата крале започват вечерта на 5 януари с the Cabalgata de los Reyes Magos (Парадът на тримата клале) и продължават на 6 януари с празненствата на the Epiphany.

Къде е Reyes Magos?
Деца, семейства и цели градове из цяла Испания празнуват този важен празник.

Reyes Magos Традиции
Испанците празнуват пристигането на тримата крале със забавния парад наречен Cabalgata de los Reyes Magos С тържествени светлини, огряващи улиците, с рождествени сцени разположени на различни места и с празнични звуци, огласяващи улиците. Кралете яздат коне или са качени на огромни платформи, мятайки лакомства на децата по улиците. Това е и големия шанс за децата да помолят кралете за подаръци.

Вечерта преди да си легнат в леглата децата оставят обувките си на място, където кралете със сигурност ще ги забележат. Религиозните монарси, точно както Дядо Коледа, със сигурност обичат сладките затова децата винаги поставят лакомства, за да ги примамят и слама, за да нахранят камилите им. На сутринта децата откриват с наслада, че кралете са хапнали сладките, камилите са изяли сеното, и до обувките им има завити подаръци само, чакащи да бъдат отворени. Магичната нощ е съпроводена от типичната закуска на Roscón de Reyes, кръгъл кекс, декориран с плодове, символизиращи скъпоценните камъни, които украсявали облеклата на тримата монарси.

Reyes Magos История
Това празненство само по себе си произлиза от Новия Завет, в който кралете Melchor, Gaspar и Balthasar пътували през ноща, за да донесат подаръци на новородения Исус. През 1885, испанското правителство се застъпило за организирането на парад, който да маркира събитието оттогава the Cabalgata de los Reyes Magos е най-стария парад в Испания.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Испания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Испания      Екскурзии и почивки в Испания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp