sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Пекин, Beijing Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Китай

Флаг Китай    Китай

  Даоизъм
  Публикуван от tot11t0 на 03 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 753 пъти, рейтинг: 4.33

    Част от церемонията Шансиен в даоистки храм в Тайван. Даоизмът никога не е бил единна религия, а по-скоро система от различни и разнообразни вярвания, всяко от които се базира на определени писмени наставления от различни мъдреци и мислители. Въпреки това съществува нещо като ядро от практики и вярвания, които са общи за многобройните учения и секти.
Даоистката теология набляга на различни теми от Дао Дъ Дзин (道德經) и Джуандзъ (庄子), като например пълноценност, смирение, бездействие (у уей), спонтанност, празнота (в смисъла на пречистване), гъвкавост, възприемчивост, безпристрастие, както и приблизителността на всеки аспект от човешкия живот.

Традиционната китайска религия е политеистична, като множеството божества са част от сложна небесна йерархия, отразяваща бюрократичната система на Империята. Според вярванията, божествата могат да бъдат повишавани или понижавани, заради своите действия. Конкретните божества, които се почитат, варират силно в различните географски области и исторически периоди, макар че общата схема е сравнително устойчива.

Между изследователите няма пълно съгласие по въпроса за точния състав на китайския пантеон. В народния даоизъм обикновено водач на всички божества е Нефритеният император, докато по-интелектуалните даоисти, като Школата на небесните наставници, поставят на това място Лаодзъ и Тримата чисти.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Китай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Китай      Екскурзии и почивки в Китай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp