sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Традиция или обичай от Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Карнавал на Дявола – Оруро, Боливия
  Публикуван от nansi_g на 24 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 459 пъти, рейтинг: 1.00

    Комбинацията от цвят, необичайни маски, музика, танци и фойерверки на Карнавала на Дявола в Оруро ще ви остави с широко отворени очи. Костюмите за шоуто са феноменални и включват всичко, от пастири на лама до Амазонски индианци с огромни маски с пера. Танцьорите на Дявола изпълняват особен вид поклонение. Оруро е миньорски град и местните жители прекарват дълго време под земята, затова решили да приемат бога на подземния свят - Сатаната, или Supay. В миналото те извършвали жертвоприношения за дявола редовно за да гарантират своята безопасност в мините.

В наши дни карнавалните шествия се съсредоточава повече върху покровителя на мините – Девата на Sovacón и Pachamama - Майката Земя. Карнавалът завършва в понеделник. Гуляещите се събират на градския площад. В церемониите на Ch'alla, алкохолни и безалкохолни напитки тържествено се изсипват на земята – връщат се обратно към майката природа, откъдето са произлезли.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp