sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Снимка от Турция

Флаг Турция    Турция

  Величествените останки на древен Пергамон
  Публикувана от nikoleta68 на 09 юли 2010 г.
  Тази снимка е разгледана 354 пъти, рейтинг: 6.00

    Историята на Пергамон започва от разпадането на Персийското царство. След смъртта на Ал. Велики, Лизимах - един от пълководците му, получил западната част на Анадола и избрал за съхраняване на неизброимите богатства непристъпната скала, където впоследствие бил построен град Пергамон. По- късно Пергамон станал резиденция на християнските епископи и византийците използвали плочи с релефи от гръцките и римски постройки за изграждането на градски укрепления.

През 716 година градът пада в ръцете на арабските завоеватели, а в първата половина на 14 век го завладяват турците. Археологическите разкопки на Пергамон започват през 1900 година. На самия връх е разположен Акропола, където била знаменитата Библиотека, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови свитъци. Известно е, че Марк Антоний подарил най-богатата библиотека на Клеопатра и по-късно безценните ръкописи загинали в пожарите на Египет. На тераса, над руините на Библиотеката се издигат останките от храма на император Траян. Тук се намират и развалините на храма на Атина.

      Добави във Facebook

Турция - Величествените останки на древен Пергамон

Дайте Вашата оценка за тази снимкаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp