sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Парагвай - Рецепти

Флаг Парагвай    Парагвай

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Asado – феноменът от Южна Америка
  Asado – феноменът от Южна Америка
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 622 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Asado е думата, с която в Южна Америка е известна техниката за приготвяне на месо (в което винаги се включват парченца говеждо) върху открит огън или грил, наричан тук parrilla. Този метод е изключително популярен в региона на пампасите в Южна Америка, а ястията, приготвяни по този начин, са традиционни за Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай. Традициите в храненето в тази част на света предвиждат определена последователност в сервирането на ястията – пудинги, пържени ястия, сладък хляб и др., които се придружават от сирене, печено на грил. Следват различните видове меса, приготвени на грил – телешки стек, пиле и уругвайско чивито (месо от младо козле). В някои региони се сервират свинско или агнешко, които обаче са популярни предимно в ресторантите. Месните ястия винаги се придружават от салати – зелени салати, домати, царевица и лук, като част от зеленчуците могат да са минали топлинна обработка на грил.
Соята в Парагвай
  Соята в Парагвай
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 252 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В страните от Латинска Америка като Парагвай, Аржентина, или Бразилия, продължава с умопромачителни темпве увеличаването на соевите насаждения с цел износ, като това води до катастрофални последици за селските общности и земеделски начин на живот. Култивацията на соя е най-доходоносна, когато се извършва с голяма интензивност и не се нуждае от много работна ръка, измествайки други продукции като зеленчуци, памук, дори млекодобив. Докато огромни площи от Аржентина и Бразилия вече са покрити със соеви плантации, то е по-малко известно, че Парагвай се превърна в четвъртият най-голям износител на соя в света.
Фъстъци
  Фъстъци
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 250 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Английски: peanut, ground-nut
Най-странните плодове и зеленчуци - Джаботикаба (Myrciaria cauliflora)
  Най-странните плодове и зеленчуци - Джаботикаба (Myrciaria cauliflora)
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 650 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Още известно като: Бразилско гроздово дърво, англ. - jaboticaba
Ананас
  Ананас
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 261 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ананасът произхожда от Южна Бразилия и Парагвай. Той е бил разпространен от индианците от Южна и Централна Америка до Западните райони още преди пристигането на Колумб. През 1493 г. Христофор Колумб открива плодът на остров Гуадалупе и го пренася в Испания, от където той бива разпространен по света чрез плавателните кораби, които го носят със себе си за защита срещу скорбут. Испанците разпространяват ананаса и във Филипините, Гуам и Хавай в началото на 16-ти век. Ананасът достига Англия през 1660 г. и започва да се отглежда в оранжерии за плодове около 1720 г.
Матé
  Матé
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г., прочетена 297 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Налегнали ги индианците от племето гуарани унили времена, щурали се из южноамериканската джунгла безпосочно и съвсем вече не обръщали внимание, петък ли им е денят, или пък някоя безлична сряда, а може би четвъртък или нещо подобно. Гледал ги, гледал ги вечно жизненият и засмян бог Тупа, пък накрая ги съжалил и им разлял по кратунките, от които иначе си сърбали супата, собствената си божествена напитка матé. Опитали я гуараните, живнали и като по магичен начин веднага заформили насред село ритуален танц с опияняващи подскачания. Така хората се сдобили с още една от онези напитки, за които се твърди, че са божествени. Може би по-скоро истината е, че с божествения произход на матé южноамериканците оправдават навика си да засядат в компанията му сутрин, обяд и вечер, а ако им остане време – и в промеждутъчните часове.

Общо 8 рецепти в 2 страници:
 1  2  следваща »


Рецепти могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Парагвай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Парагвай      Екскурзии и почивки в Парагвай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp