sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Панама, Панама Forecast
 
sp
Дестинация Панама - Рецепти

Флаг Панама    Панама

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Гейша от плантацията „Ла Есмералда“ – най-доброто в света на кафето
  Гейша от плантацията „Ла Есмералда“ – най-доброто в света на кафето
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 274 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Едно много интересно кафе съвсем наскоро спечели приза „най-скъпото кафе на света”. В средата на месец юни за 1 паунд или по-малко от 0.5 кг. от това кафе на Лондонската стокова борса бяха платени 169 $ или около 350 $ за килограм зелено зърно. Сделката е фючърсна, т.е. сумата е платена сега за реколтата от есента на 2010 г. Това е доста голяма сума, като имате предвид, че кафето не е изпечено и в него не са калкулирани разходи по транспорт, печене, пакетиране, заплати, надценка на пекаря, надценка на търговеца на едро и надценката на заведението, в което ще имате шанса да го опитате. Каква ли ще е цената на 1 чашка еспресо, ако от 1 кг. изпечено кафе се приготвят около 130 чашки еспресо?
Папая
  Папая
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 277 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Папаята, често и погрешно сочена като "дърво", всъщност представлява голям храст, който достига размер от 1.8 до 3 м през първата година и 6 до 9 м височина в своята зрялост, чиито стебла са кухи, зелени или наситено лилави на цвят. Както стъблото, така и листата на папаята съдържат млечно бял латекс. Петолистните цветове на папаята са месести и с лек благоуханен аромат. Обикновено плодът папая наподобява пъпеш, има овална, почти кръгла или продълговата форма, дълъг е от 15 до 50 см, а теглото му достига до 9 кг. Кората на папаята е восъчна, тънка, но доста жилава. Докато плодът е все още зелен и твърд, той съдържа голямо количество бял латекс. Когато узрее, кората става наситено жълта и дебела, вътрешността на плода става ароматна, жълто-оранжева на цвят, сочна и възсладка.
Гевречета от Панама
  Гевречета от Панама
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 303 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Продукти:
Торта Панама специал
  Торта Панама специал
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 272 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  За блат:
Панама
  Панама
  Публикувана от nansi_g на 03 януари 2011 г., прочетена 221 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Панама има трайни традиции в кулинарното изкуство. Благодарение на своето разположение, страната се радва на богато изобилие от вкусни плодове и заленчуци и голямо разнообразие от билки. Ако ги комбинирате по подходящ начин с някои от кулинарните похвати в индинанската, европейската или латиноамерикаснката кухня, ще получите една великолепна симбиоза, каквато всъщност представлява панамската кухня.


Рецепти могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Панама      Потърси и резервирай online самолетен полет до Панама      Екскурзии и почивки в Панама, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp