sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Гватемала, Гватемала Forecast
 
sp
Дестинация Гватемала - Рецепти

Флаг Гватемала    Гватемала

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Авокадо
  Авокадо
  Публикувана от nansi_g на 09 декември 2010 г., прочетена 369 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Произхожда от южната част на Мексико. Дървото вирее във влажни тропически гори и достига височина от около 15-20 м. цъфти от януари до март с малки жълтозелени цветчета.
Кардамом
  Кардамом
  Публикувана от nansi_g на 09 декември 2010 г., прочетена 236 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Родината му е Индия. Споменава се в древните санскритски текстове. Обича влажния и горещ климат на южна Индия, а в Тайланд, Лаос, Гватемала или Салвадор вирее на 1000-1500 м надморска височина в региони с гъста растителност, необитаеми от хора, с мусонни валежи. За индусите, както и за азиатците, той е символ на сигурност. За кардамома казват, че пази от горските духове и в Камбоджа се извършва ритуална церемония при започване на беритбата му.
Произход на чушките
  Произход на чушките
  Публикувана от gogi99 на 06 декември 2010 г., прочетена 1511 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Чушката е позната на човека още от древността. Приема се, че произхожда от Мексико и Гватемала, където местните индианци я отглеждали още преди 2000 години. След като векове по-късно била пренесена В Европа, днес чушката е един от най-използваните в кулинарията зеленчуци.
Национална кухня
  Национална кухня
  Публикувана от gogi99 на 06 декември 2010 г., прочетена 339 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Гватемалската кухня няма типично национално ястие, но за сметка на това я е събрала в себе си влияния от толкова много кухни – като започнем от легендарните маи, преминем през испанското влияние и добавим малко привкус от съвеременни международни кухни като китайската, американската и страните от Централна Америка. Както по времето на маите, така и днес, царевицата продължава да бъде много важна храна за местните. Тя най-често се консумира във вид на мексиканската царевична питка - tortilla. Черният боб, също характерен за индианските племена, се косумира почти към всяко ястие. Оризът, яйцата и сиренето намират много широко приложение в гватемалската кухня.


Рецепти могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Гватемала      Потърси и резервирай online самолетен полет до Гватемала      Екскурзии и почивки в Гватемала, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp