sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Рецепта от ЮАР

Флаг ЮАР    ЮАР

  Червеният чай-най-горещата здравословна напитка
  Публикувана от yonyo на 06 март 2011 г.
  Тази рецепта е прочетена 439 пъти, рейтинг: 3.50

    Червен чай или чай ройбос е най-хитовата здравословна напитка в Северна Америка и Европа.
Червеното е новото черно, когато става въпрос за чай. Както нашите стари познати черният и зеленият чай, червеният чай от Южна Африка е богат на антиоксиданти. Допълнителна полза е, че в него няма кофеин и няма наблюдаваните ри другите видове чай странични ефекти като безсъние и раздразнителност.
Различията идват от произхода на растенията. И черният и зеленият чай се получават от растението Camellia sinesis, докато червеният чай от ройбос (Aspalathus linearis) растение, виреещо в планината Кадарберг в Южна Африка.

Червеният чай: древна отвара
За киосаните, племе южноамерикански бушмени, това е напитка съществуваща от векове. Европейците го „откриват” през 1772 година след като известният ботаник Карл Петер Турнберг оповестява съществуването му. Малко след това датските заселници започват да го култивират като съставка на черния чай, скъпа стока за тогавашното време.
Опитът да се представи червеният чай през 30-те години на 230 век, пред света завършва катастрофално и през следващите 30 години той остава неизвестен за широкия свят. През 1968 година, отчаяна майка от Южна Африка открива , че червеният чай облекчава коликите на бебето й. Анетие Терон създава продукти за грижи за кожата с ройбос. През 1984 година получава световно внимание, когато Япония започва да го произвежда като продукт борещ се с остаряването.

Здравословна билка
Червеният чай става известен народен лек срещу алергии, проблеми със съня, главоболие и храносмилателни проблеми.

http://www.figurata.com/2009/11/blog-post_28.html

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в ЮАР      Потърси и резервирай online самолетен полет до ЮАР      Екскурзии и почивки в ЮАР, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp