sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Рецепта от Парагвай

Флаг Парагвай    Парагвай

  Asado – феноменът от Южна Америка
  Публикувана от nansi_g на 15 февруари 2011 г.
  Тази рецепта е прочетена 618 пъти, рейтинг: 1.00

    Asado е думата, с която в Южна Америка е известна техниката за приготвяне на месо (в което винаги се включват парченца говеждо) върху открит огън или грил, наричан тук parrilla. Този метод е изключително популярен в региона на пампасите в Южна Америка, а ястията, приготвяни по този начин, са традиционни за Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай. Традициите в храненето в тази част на света предвиждат определена последователност в сервирането на ястията – пудинги, пържени ястия, сладък хляб и др., които се придружават от сирене, печено на грил. Следват различните видове меса, приготвени на грил – телешки стек, пиле и уругвайско чивито (месо от младо козле). В някои региони се сервират свинско или агнешко, които обаче са популярни предимно в ресторантите. Месните ястия винаги се придружават от салати – зелени салати, домати, царевица и лук, като част от зеленчуците могат да са минали топлинна обработка на грил.

Асадото се приготвя или в асадор, или в парийя. В първия случай огънят се кладе направо на земята, а върху него се поставя скарата. Във втория случай се изчаква образуването на въглени, върху които се поставя грилът – парийя. В Аржентина и Чилийска Патагония е традиция печенето на цяло животно – най-често свинско или агнешко, наречено asado al palo.

Месото за асадо не се маринова предварително, единствената подготовка е осоляването преди или по време на печенето. Силата на огъня се контролира, за да се осигури бавно готвене, без прекомерно образуване на пушек.

Обикновено асадо се сервира веднага след приготвянето, но е възможно температурата да се поддържа известно време.

За разлика от южноамериканския вариант, на Филипините ястието, известно под името асадо, е яхния, приготвена с домати, която се сервира със задушени картофи, моркови и други зеленчуци.

В Бразилия ястието асадо се нарича също churrsaco и макар че методът на приготвяне е сходен, в бразилския вариант месото предварително се подправя с местни подправки.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Парагвай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Парагвай      Екскурзии и почивки в Парагвай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp