sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Рецепта от Нова Зеландия

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

  Какво ядат новозеландците?
  Публикувана от ir3ni7a на 13 септември 2010 г.
  Тази рецепта е прочетена 699 пъти, рейтинг: 1.50

    Понятието "Новозеландска кухня" не съществува. Всеки е пренесъл от оригиналната си родина по нещо и мога да ви уверя, че в кулинарно отношение българите сме на светлинни години напред.

Преобладаващият стил на готвене е разбира се британският - бързо, практично и не много вкусно. Средният новозеландски гражданин не обича да прекарва много време в кухнята и доста разчита на полуготовите храни. Пайовете, бургерите, пиците, китайските ястия и пърженото са сред основното им меню. За местен "специалитет" се счита т.нар "fish and chips", което представлява пържена риба и картофи плувнали в мазнина и завити във вчерашния вестник или в картонена кутийка. Такива павилиони за бързо хранене има на всеки ъгъл в страната и са много популярни сред местните, въпреки че храната е вредна за здравето и хигиенните условия в тези павилиони са ужасни. Съдържателите са главно китайци или индийци, които ви посрещат с усмивка, миришат на олио от 5 метра, а косите им лъщят като кубетата на "Александър Невски".

Пицарии от сорта на европейските, където можеш да седнеш да хубава маса и да четеш менюто с часове, няма. Асортиментът в повечето случаи е скромен и като влезеш в пицарията си поръчваш на касата каквото искаш, висиш 15-20 мин. на крак докато ти го сготвят, слагат ти го в една картонена кутия и да те няма. По кафенетата и закусвалните предлагат сандвичи, бургери, пайове, десерти и различни сладки. За мен най-добрите заведения от такъв тип са тези на арабите или турците, където се предлага прясна и свежа храна, добре приготвени ястия и дюнери и има къде да седнеш спокойно и да си хапнеш. В големите шопинг центрове в Окланд има и цели етажи наети от всякакви будки за бързо хранене, където за щастие има достатъчно маси и столове.

В супермаркетите можете да намерите почти всичко, което ви трябва за готвене с изключение на някои много важни за нас подправки - чубрица и шарена сол. Нова Зеландия произвежда много и различни видове деликатесни сирена, които наистина са вкусни и тук не можем да им се опрем, но по отношение на колбасите са пълна скръб. България предлага в пъти повече разнообразни деликатеси от месо, и несравнимо по-вкусни.

В Нова Зеландия многообразието от морски продукти е огромно,имат какви ли не видове риба, миди, октоподи, стриди, омари, скариди, раци т.н., но учудващо при такъв силен домашен избор са високите им цени.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp