sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Рецепта от Япония

Флаг Япония    Япония

  Японската кухня
  Публикувана от tot11t0 на 18 октомври 2010 г.
  Тази рецепта е прочетена 223 пъти, рейтинг: 1.00

    Японската кухня, нейните храни, са едни от най-здравословните в света. Характерно за японските ястията е великолепния им външен вид. Основата на тези ястия е, разбира се, оризът, докато останалите продукти от рода на зеленчуци, риба и пр., се добавят за да подсилят вкуса му.

Много интересен е факта, че имената на въпросните ястия се образуват на база броя на допалнителните блюда, които се сервират към ориза или евентуално супата. Пример - "Ичиджу-Сансай", в превод значещо "супа плюс три блюда" е едно най-разпространените ястия в Япония.

Характерно за японците, като островна нация е, че консумират много водорасли и морски продукти. Пилешкото и говеждото навлизат сравнително скоро (преди има няма стотина години) в японската кухня, превръщайки се, в днешмо време, в неотменима част от нея.

Спагетите и макаронените изделия, взаимствани от Китай, също заемат съществено място на японската трапеза. Спагетите обикновено се сервират в рибен бульон с много зеленчуци.

http://www.hrani.bg/articles/view/10/19

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp