sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Гватемала, Гватемала Forecast
 
sp
Рецепта от Гватемала

Флаг Гватемала    Гватемала

  Авокадо
  Публикувана от nansi_g на 09 декември 2010 г.
  Тази рецепта е прочетена 366 пъти, рейтинг: 1.00

    Произхожда от южната част на Мексико. Дървото вирее във влажни тропически гори и достига височина от около 15-20 м. цъфти от януари до март с малки жълтозелени цветчета.
Мексиканските видове зреят от 6 до 8 месеца след опрашването а някои видове от Гватемала от 12 до 18 месеца. Плодът обикновено тежи около 150-250 г. има сортове с по-едри плодове , а също и миниатюрни разновидности. Названието, което ацтеките и маите са дали на плода, е "ахуакатъл" на езика нахуатъл и буквално значи "тестис". Вътрешността съдържа една семка, но често се бърка с костилка поради големината ѝ. Плодът узрява едва след като е откъснат от дървото.На мен лично не ми прилича много на плод Вкусът на авокадото е мек и ненатрапчив,почти няма аромат комбинира се лесно с почти всякаква храна.Авокадото е на второ място по маслодайност след маслините .Клиничните проучвания при хората са доказали ,че консумацията на масло от авокадо може да намали холестерола в кръвта .
Семената и екстракти от авокадо са били използвани за медицинско приложение , включително и лечение на диария , дизентерия и като антибиотик.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Гватемала      Потърси и резервирай online самолетен полет до Гватемала      Екскурзии и почивки в Гватемала, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp