sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сидни, New South Wales Forecast
 
sp
Рецепта от Австралия

Флаг Австралия    Австралия

  Кухнята на Австралия
  Публикувана от ir3ni7a на 29 август 2010 г.
  Тази рецепта е прочетена 313 пъти, рейтинг: 4.33

    Огнена земя на кенгура, крокодили, дингота и бисквити "Анзак"
Погледната от източна Европа, Австралия изглежда далечна и екзотична. Същото може да се каже и за кухнята й, богата на екзотични меса, морски деликатеси и непознати видове риба. Въпреки регионалните различия в достъпа до храна, успяхме да подберем и анализираме за Вас няколко популярни австралийски рецепти, които ще можете да приготвите още утре.
От аборигените до днес...

Първите обитатели на Австралия били аборигените, които мигрирали там преди повече от 40 000 години от Азия, а днес около 350 000 аборигени живеят на територията на Австралия. Холандски, португалски и испански кораби забелязали континента през 17 век, а британците пристигнали през 18 век. Свободни заселници и бивши затворници основали шест колонии, като много от тях били трескаво привлечени от златото. Именно тези заселници очертали основата на съвременната австралийска кухня - в нея се вплели и традициите на местното население, аборигените, които добре познавали природата на континента и успявали да оцелеят дори в пустинните му части. Хранели се с корени, плодове, ядки и ядливи растения.

Основният начин на препитание по онова време в Австралия бил ловът. Още от тогава в австралийската кухня са включени някои типични аборигенски ястия: калмари, миди или скариди, подправени с лимонова мирта, пушена сьомга със сос от орехи "макадамия", пържоли от кенгуру или ему, поръсени с ароматни семена.

Освен това аборигените приготвяли тесто от смлени ядки и вода, като го изпичали върху нагорещен камък. Тази идея била приветствана от новите заселници, които започнали да приготвят "Демпър" - хляб от брашно, сода и вода.

Днес континентът Австралия е заселен с преселници от цял свят, като всяка група пази своите кулинарни традиции и обичаи. Ястията, които са се запазили от далечни времена и символизират австралийската кухня, са: тиквени сладки, които се поднасят залети с разтопено масло, бисквитите „Анзак", които служели за изхранване на войската по времето на Първата световна война, пай с месо, както и прочутата торта: "Павлова", приготвена в чест на руската балерина Анна Павлова.

Източник: Кухнята на Австралия http://www.bb-team.org/articles/3415/#ixzz0y0DHvqqZ

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази рецептаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Австралия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Австралия      Екскурзии и почивки в Австралия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp