sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Исламабад, Пакистан Forecast
 
sp
Дестинация Пакистан - Пътеписи

Флаг Пакистан    Пакистан

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Големият ден
  Големият ден
  Публикуван от dori368 на 12 юли 2010 г., прочетен 475 пъти, рейтинг: 5.38, коментари 0
  На сутринта най-после се отправихме към Конкордия! Мястото, което бленувах толкова отдавна и което често сънувах през последните месеци в София. Въпреки че ходенето по ледника ставаше все по-трудно, пукнатините все по-дълбоки, по-дълги и по-страшни, желанието ни да достигнем това велико място ни даваше сили и всички стигнахме до лагера доста преди средностатистическото време. Бяхме толкова очаровани, че безмълвно снимахме, снимахме и пак снимахме във всички посоки – с фотоапарати и видеокамери, но най-вече най-могъщата пирамида в света. Нейният връх искреше, облян в светлина, над пръстен от облаци. Бяхме онемели от прекрасната 360˚ панорама. В дясно, непосредствено до К2 или по-точно малко на североизток от него, разделени само от ледника Годуин Остин, се издига другия осемхилядник - Броуд пийк – изключително грандиозен троен връх, според мен за съжаление пренебрегван поради близостта си с гиганта № 2 в света. Веднага след него се издига величествения масив на Гашербрумите, като най-много се набива на очи почти правилната пресечена пирамида на Гашербрум IV, зад който се крие Гашербрум I – другия осемхилядник. По тази причина той е наричан и известен също и като Хидън пийк. В съседство е и втория осемхилядник от тази верига, но вниманието ни приковава белоснежния Балторо Канг, от който сякаш “извира” ледената река на глетчера Балторо. В ляво от него е ледникът Гашербрум, а в дясно – ледникът Вин, до който се издигат красавците на масива Чоголиза и не по-малко красивия Митре Пийк.
Високи планини и прекрасни гледки
  Високи планини и прекрасни гледки
  Публикуван от dori368 на 12 юли 2010 г., прочетен 354 пъти, рейтинг: 5.29, коментари 0
  На сутринта продължихме по десния бряг на р. Биахо до Скам Тсок, което в превод означава “сух трънлив храст”- място с оскъдна растителност, дължаща се на странично поточе с питейна вода. Горещината бе нетърпима и всички вървяхме трудно. Томас и Едуард имаха почти всички признаци на височинната болест, но се оплакваха най-вече от силно главоболие. Стивън бе най-зле. Майкъл непрекъснато се наливаше, макар и с отвращение, с някакви гадости – уж енергийни напитки, твърдейки, че му повишавали тонуса, но едва пълзеше далеч зад мен. А аз просто вървях като навита на пружина играчка и не изпитвах вече никакво удоволствие. Дори от време на време ми причерняваше, като виждах и цветни кръгове пред очите си от яркото слънце. Единственото, което ме крепеше, бе мисълта, че още малко и ей там, в далечината е зеленината и прохладата на Пайжу, където ще мързелуваме цели два дни. Ще се наслаждаваме от прохладата на палатките си, опънати под сянката на дърветата, на красивите върхове наоколо – Пайжу Пийк и Кафидръл Таурс.
Същинската част от нашия трекинг
  Същинската част от нашия трекинг
  Публикуван от dori368 на 12 юли 2010 г., прочетен 333 пъти, рейтинг: 5.29, коментари 0
  Рано сутринта на 20 юли продължихме през Мееран йан, Тата пани и Райкот до Йаглот, където спряхме за снимка на тройната точка, т.е. мястото където се допират трите величествени планини. Всъщност монументът за тази точка е на склон от Хиндукуш, а самата граница между планините е точката, в която р. Гилгит се влива в р. Инд. Река Гилгит разделя Хиндукуш от Каракорум, а р. Инд – Каракорум и Хималаите.
Една сбъдната мечта
  Една сбъдната мечта
  Публикуван от dori368 на 12 юли 2010 г., прочетен 346 пъти, рейтинг: 5.29, коментари 0
  От това което бях успяла да извлека през последните две години от Интернет като обобщена предварителна информация, както и над 3000 снимки, затвърдиха у мен желанието да посетя Пакистан и по-точно Каракорум, за да видя отблизо и останалите 5 от 14-те осемхилядници, след посещението си в Непал през 2002 г.


Пътеписи могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Пакистан      Потърси и резервирай online самолетен полет до Пакистан      Екскурзии и почивки в Пакистан, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp