sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Янгон, Myanmar Forecast
 
sp
Дестинация Мианмар - Пътеписи

Флаг Мианмар    Мианмар

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Бирма- любимата на Буда II
  Бирма- любимата на Буда II
  Публикуван от preciosa на 12 октомври 2010 г., прочетен 564 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  На следващия ден рано сутринта летях за Баган с малък самолет на Баган Еър, пълен само с туристи. Летището беше също толкова малко и прекосихме пистата пеш, заедно с куфарите. Новият ми гид беше човек на средна възраст, усмихнат и решен на всяка цена да ме накара да се влюбя в неговата страна. Веднага тръгнахме към една пагода, която трябваше да видим още преди слънцето да е напекло. Баган се оказа полупустинна местност - най-сухият и горещ район в Мианмар, а аз бях в най-горещият сезон. Идеално!!! Заизкачвах се по стълби от червена тухла, които бяха толкова стръмни, че трябваше да се подпирам с ръце. Въпреки че беше едва 09.30 ч, краката ми вече горяха. Но когато стигнах терасата видях това, за което пропътувах толкова много километри. Пред мен се простираше огромна равнина, цялата осеяна с пагоди и ступи, големи и малки, бели, червеникави, със златни шапки, разрушени, запазени, нови, стари. Гледката на над 400 религиозни храма, пръснати хаотично в полето, ме отвеждаха към един друг и дълбоко мистичен свят. Странното стълпотворение на пагоди на това място, се дължи на будисткото поверие, че ако човек построи пагода през живота си, ще постигне мечтаното състояние на нирвана. Ето защо, в продължение на векове, всеки, който е имал възможност е строял своя път към нирвана. Тръгнахме обратно през долината, а по пътя, освен туристическите коли (които не бяха много), се движеха жени с шапки от бамбук на колела, каруци, теглени от бели волове, или монаси, тръгнали да събират храна. Тук понятието време като че ли не съществува.
Бирма- любимата на Буда I
  Бирма- любимата на Буда I
  Публикуван от preciosa на 12 октомври 2010 г., прочетен 459 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Преди 2 години реших, че е време да посетя загадъчната Бирма, която отскоро се нарича Мианмар. Но точно тогава страната бе разтърсена от бунтове срещу управляващата военна хунта. В интернет се появиха снимки на улиците на Янгон, заляти от хиляди монаси, облечени в червени роби. Сега, 2 години по-късно, страната изглеждаше спокойна и аз реших смело да се отправя към бившата британска колония.


Пътеписи могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Мианмар      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мианмар      Екскурзии и почивки в Мианмар, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp