sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Пътепис за Турция

Флаг Турция    Турция

  Магията на Турция
  Публикуван от dani_travel на 01 август 2010 г.
  Този пътепис е прочетен 1051 пъти, рейтинг: 4.38

    Две години подред аз и моето семейство правим кратки екскурзия до Турция. Първият път се отбихме до Истанбул. Бяхме се подготвили за най-лошото-неприятни хора, турци, които те пипат тук там, оглеждат те подсвиркват ти... Очаквахме хаос, мръсотия, боклуци.
Пристигнахме в Истанбул, настанихме се в хотела и веднага излязохме да огледаме огромния град. Да точно на първия завой стояха много турци на едно място, но те определено ни изненадаха с поведението си. Е, да огледаха ни, но същевременно се усмихваха приятелски без никакви скрити помисли. По-късно някой от групата каза, че в Турция имали закони срещу опипването на жени по улиците. Може би затова никой не си го позволи. Продължихме напред към центъра. Вече се смръчаваше. От всякъде се носеше приятната миризма на наргилета. Сервитьори ни посрещаха с английски поздрави, но разбирайки, че сме българи всички казваха приятелски: " О комши ела ела , как си комши". Голямо удоволствие ни донесе и прословутото пазарене по турските сергии. Ако си мислите, че вие сте хитри, то просто отидете на една сергия и започнете да се пазарите...
Неизбежно беше и сравняването на България и Турция. Всички от групата бяхме на едно и също мнение. Определено Турция е организирана страна и ние имаме на какво да се научим от тях. Но като цяло двете страни са близки по много отношения. Направи ни огромно впечатление хвъплянето на боклука. След определен час всички го хвърлят през прозорците право на земята. По това време човек ходи по улиците, заобикалайки наелонови пликчета с боклуци. Това и обяснява липсата на кошчета в целия Истанбул. Интересното е, че през нощта улиците се почистват и на сутринта няма дори помен от мръсотията на улиците.
Това накратко бяха впечатленията ни от Истанбул. Признавам тръгнахме натам с не голямо доверие. Но както разбирате останахме много приятно изненадани и на следващата година повторихме дестинацията, но разбирасе променихме града. В заключение мога да кажа само, че Турция ме плени, омагьосаме и повярвайте промени напълно отношението ми към турската култура и към самите хора. Може би това е и несъзнателната причина, поради която следя с такъв интерес турските сериали.

      Добави във Facebook

Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5Снимка 6

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp