sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Техеран, Иран Forecast
 
sp
Пътепис за Иран

Флаг Иран    Иран

  Първи минути в Иран
  Публикуван от pnar на 13 февруари 2011 г.
  Този пътепис е прочетен 725 пъти, рейтинг: 4.33

    Първото ми пътуване за Иран се осъществи 2006г. Точно по това време медиите гръмнаха с новината, че САЩ ще нападне Иран. Бях само на 21г. и ме беше бъзе даже от сянката ми. Когато казаха на приятелките ми, че ще пътувам за Иран, те започнаха да ме молят и убеждават да не ходя, защото „със сигурност ще умреш”.

Страх, не страх, заминах! Нямах избор,тъй като трябваше да придружавам баща ми. Та попрочетох нещо в интернет, осведомих се уж,стегнахме куфарите, хвърлих 3 забрадки (сещайте се-три от онези прозрачни модерни леопардови и тигрови шалчета) в чантата, казах си „Мечка страх,мен не страх” и „Ако ни убият, най-малкото ще влезнем в историята” и тръгнахме за Истанбул.

Още при чекирането на багажа на гишето на Iran Air ме попитаха дали преди това съм била там и деликатно ме предупредиха, че трябва да се забуля още при качването в самолета. Е, дорева ми се! Но го направих!

Това,което завинаги ще се отпечата в съзнанието ми обаче,са първите секунди на Иранска земя. Защо ли? Ами защото попаднах във филм на ужасите.

В момента,в който самолетът кацна,вниманието ми привлякоха десетки тичащи буквално покрай пистите хора. Когато се вгледах по-добре в тях с ужас осъзнах, че това са военни,нарамили автомати. Близо до административната сграда на летището се виждаха хеликоптери готови да излетят.И знаете ли коя беше първата ми мисъл?Че САЩ са нападнали Иран и ние сме в центъра на този ад.С подкосени крака слезнах от самолета.

Тогава обаче се разигра епизод 2 от моят филм на ужасите. Един човек държащ табелка с нашите имена ни отведе. Отведе ни в помещение, което представляваше малка стаича, с овехтели мебели,помоли ни да седнем и ни сервира чай. Не се представи,само ни каза „Следвайте ме”, „Седнете”, „Заповядайте” и „Дайте си паспортите”. Ами дадохме му ги!

Единственото,което успях да кажа на баща ми бе; ”Баща ми, стиска ли ти да отпиеш от чая?”

Е това,което за мен беше филм на ужасите се оказа нещо не много страшно: човекът бе изпратен от хората,които щяхме да посетим, но съответно никой не ни беше предупредил и беше ни въвел в CIP (commercial important person) сектора за да ни вземе визи ;а летището временно се било използвало и като военно, защото новото летище Имам Хомейни в покрайнините на Техеран не било готово! Ами, те защо не ги пишат тези неща в google, а трябва на мен да ми излизат ангелите и дяволите дори?

Това е началото на първото ми пътуване... Очаквайте продължение на това,какви странни и интересни неща ми се случиха през следващите 5 пътувания!

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Иран      Потърси и резервирай online самолетен полет до Иран      Екскурзии и почивки в Иран, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp