sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Jakarta Observatory, Индонезия Forecast
 
sp
Пътепис за Индонезия

Флаг Индонезия    Индонезия

  Красивият Бали
  Публикуван от ir3ni7a на 23 август 2010 г.
  Този пътепис е прочетен 614 пъти, рейтинг: 4.38

    Първият европейски военен кораб, достигнал до остров Бали, престоял цели две години, докато капитанът му се опитвал да си събере екипажа – всички моряци изоставили незабавно кораба, щом зърнали красивите брегове на Бали. Днешните посетители на идиличния индонезийски остров, известен също и като “Раят на земята”, също го напускат с неохота.

Източните брегове на Бали, слънчеви и очароващи, се простират в продължение на километри. Да оставим обаче несъмнените удоволствия на слънцето, пясъка и сърфа, за да разгледаме вътрешността на истинския Бали. Поемаме на север и навлизаме в древния свят на гъста джунгла и храмове. Следвайки криволичещ път, достигаме до планинското селище Пенелокан, на баленизийски език буквално означава “място за гледане”. Разположена в подножието на широкия вулканичен кратер Батур, главната улица открива смайващи гледки към езеро и същевременно към планината Батур, представляваща активен вулкан. В случай, че времето позволява и се чувствате пълни с енергия, Батур ви предлага изключително предизвикателно четиричасово изкачване. Когато стигнете върха, ще може да наблюдавате залеза на слънцето – едно несравнимо преживяване.

Спускайки се от кратера, стигаме до малко село, чиито жители ще се изредят да ви поздравяват за успешното изпитание от изкачването на планината и цяла свита от деца ще ви съпровожда по прашните улици. Тук може да видите местни рибари, мързелуващи върху скалите край езерото, и други, ловящи риба от канута, направени от издълбан дървен дънер. В селото няма никакви коли и има само един магазин; той вероятно е единственият в света, в който не се продава кока-кола.

Провирайки се надолу през гъстите тропически гори, излизаме при тихото рибарско селище Ловина – родина на експедициите за лов на делфини. Ловуването обаче, за успокоение на природозащитниците, е ограничено с правила. Ето защо, ако излезете в морето по изгрев слънце, в местно кану, ще бъдете придружен от стадо делфини, и докато закусвате със свежи ананаси, те ще ви забавляват с грандиозно водно шоу.

За да си починете от пътешествието, може да спрете в Тиртаганга, където освежаващите басейни на водния дворец са оцелели от бурните вулканични изригвания билзо до планината Аганг. Сянката на Аганг се спотайва в далечината, но за щастие изригвания не е имало от десетилетия. Аганг е най-свещената планина на Бали и е забулена със суеверия. Трудно ще ви бъде да спорите с местните вярващи, щом научите, че на два пъти през този век вулканът е изригвал, погубвайки стотици туземци и напълно е опустошавал цели селища. И всеки път потокът от лава е спирал съвсем близо до храма Безакиш – “Храмът Майка” на Бали, разположен непосредствено до склоновете на Аганг.

Много впечатляващи са още и Тахан Лот – Хинду храм, който виси грандиозно върху стръмните скали, издигащи се над Индийския океан, както и Гоа Гая, известна като Слонската пещера.

Предприели това пътешествие във вътрешността на осторва, вие ще отнесете със себе си много впечатления, и ще ви бъде също така трудно да напуснете острова, както не са искали да го напуснат първите му посетители.

http://www.journey.bg/guide/guide.php?guide=5448&&country=12>ype=25&page=

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Индонезия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индонезия      Екскурзии и почивки в Индонезия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp