sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Пътепис за Хърватска

Флаг Хърватска    Хърватска

  Пътешествие из Хърватска и Италия - Риека
  Публикуван от nansi_g на 14 юни 2011 г.
  Този пътепис е прочетен 514 пъти, рейтинг: 1.00

    Град Риека се намира на морето - как да не те плени, аз поне съм си такава от край време - има ли море, чувствам се страхотно. Намира се в близост до Словения. Разположен е на хълм и това го прави много привлекателен.

Риека е типичния курортен град с много кафенца, ресторанти, магазини, няколко фонтана. Името на града означава "река", през центъра на града минава неголяма река. В града се намират най - големите корабостроителница и нефтена рафинерия в Хърватска.

В центъра си имат и мол на 3-4 етажа - казва се Kuca, много се смях като го прочетох. Цените в мола са приемливи, има страхотни обувки и чанти :). Сувенирите определено са по-евтини отколкото е в градовете наоколо - Опатия, Пула и др.

Аз ви препоръчвам като се наобикаляте да се спрете на главната пешеходка улица и да опитате сладоледа - много е вкусен, а атмосферата е невероятна.

Риека има по-скоро крайморски булевард, отколкото крайморска алея както сме свикнали ние, има едно не много голямо площадче, където можете да седнете на пейка и да се наслаждавате на морето.

Разходката ни из Риека беше кратка, но пълна с хубави емоции!

Ивалина Иванова

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Хърватска      Потърси и резервирай online самолетен полет до Хърватска      Екскурзии и почивки в Хърватска, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp