sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Пътепис за Хърватска

Флаг Хърватска    Хърватска

  Пътешествие из Хърватска и Италия - Опатия
  Публикуван от nansi_g на 14 юни 2011 г.
  Този пътепис е прочетен 476 пъти, рейтинг: 1.00

    Опатия е един от най-красивите хърватски градове по крайбрежието. Разположена е в подножието на планината Учка и едноименния Национален парк, чийто най-висок връх Вояк се издига на 1 404 м. надморска височина. След като видях как изглежда въобще не се учудвам, че австрийското кралско семейство си е построило вила там, както и много заможни хора от западна Европа. Сградите са стилни и изящни.

Курортът е спокоен, въпреки, че ние бяхме там през май смятам, че е по - подходящ за семейства. Направи ми впечатление, че няма пясъчен плаж, наоколо е каменен бряг. Най-големият плаж е в центъра и е обособен като такъв. Аз лично не бих препоръчала този град за лятна почивка, особено на българи, като знам как сме свикнали с фин пясък. Опатия е подходяща за пролетта или есенна 2-3 дневна почивка.

Опатия си има алея на славата със звезди, посветени на хърватски знаменитости. Интересни забележителности са паркът на вила Анджиолина, която датира от времето на Хабсбургите и паркът Св. Якоб, в който е построена едноименна църква. По крайбрежието се предлагат какви ли не оферти за активна почивка – гмуркане, сърф, турове с лодки, игрища за плажен волейбол, стена за катерене, но много от тях не бяха на разположение на туристите през май.

За мен нощна Опатия е един от най -красивите и романтични градове. Трудно ми е да обясня колко е приятна разходката по алеята край морето, особено вечер, предлагам ви да разгледате снимките и сами да се убедите.

Ивалина Иванова

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Хърватска      Потърси и резервирай online самолетен полет до Хърватска      Екскурзии и почивки в Хърватска, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp