sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Пътепис за Хърватска

Флаг Хърватска    Хърватска

  Пътешествие из Хърватска и Италия - Загреб
  Публикуван от nansi_g на 14 юни 2011 г.
  Този пътепис е прочетен 526 пъти, рейтинг: 1.00

    Пет дни прекрасни емоции из хърватското и италианско крайбрежие.
Пътувахме с автобус и имахме късмет да попаднем на много весела компания, часовете в автобуса минаваха неусетно сред смях и песни.

Пътят до Загреб беше изморителен цял ден по европейски и недотам европейски магистрали и накрая за беля на границата хървати да ни свалят целия багаж за проверка. А като погледнеш - на чисто новата им сграда на границата - табелката на Европейския съюз. Това не успя да ни развали настроението, пълен напред и след няколко часа бяхме в Загреб.

Имахме време да си направим една нощна разходка, която неочаквано ме очарова. Навсякъде прекрасни осветени сгради, много цветя и спокойствие. Загреб не беше от градовете, които са събудили интерес у мен, но след разходката сутринта на следващия ден - попадна в списъка ми на кокетните европейски столици. Личеше си определено Австро - унгарското влияние върху архитектурата на сградите.

Най - хубавото беше езика им - говорихме си на нашенски - ние на български, те на хършатски, но се разбирахме без никакъв проблем, въпреки, че те най - редовно ни бъркаха с руснаци.

Старият град те пренася години назад в историята - на площад “Свети Марко” се намира сградата на правителството и парламентът. В южния край на площада се намира Староградската община. Една от уличките, които тръгват от площада води към тераса с панорамна гледка.

Загреб е изключително подреден и чист град, но в никакъв случай не му липсват и кафенцата в италиански стил, градът си има цяла кафена уличка в самият център, която ви препоръчвам горещо. Все пак, за да усетиш атмосферата на един град трябва да се потопиш в него, това ще направите ако се отбиете за по едно кафе в малката уличка Gajeva. Ако сте решили да отидете на шопинг в Загреб - Praska e вашата улица.

Паркът на Загреб също много ме впечатли, фонатани, цветя, пейки и много усмихнати хора, така изглеждаше парк Zrinjevac.

Хотел Загреб също е сред забележителностите на града с невероятната си архитектура, паркът край него е чудесно място за отдих.

Ивалина Иванова

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Хърватска      Потърси и резервирай online самолетен полет до Хърватска      Екскурзии и почивки в Хърватска, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp