sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сидни, New South Wales Forecast
 
sp
Пътепис за Австралия

Флаг Австралия    Австралия

  Едно пътуване до Китай и Австралия - част 5
  Публикуван от Arcadia на 30 август 2010 г.
  Този пътепис е прочетен 342 пъти, рейтинг: 1.00

    На следващия ден решихме да посетим природен парк с много животни и спектакъл на аборигени.

Разстоянието взехме за 30 минути. Паркът (www.currumbin-sanctuary.org.au) беше добре устроен, на зони за различните животни. Между отделните зони можеше да се отиде пеш, както и с вътрешно влакче, което хванахме в едната посока.

Слязохме на спирката с кенгурата. Бях учуден, защото те бяха около 50 на брой, натъркаляли се по земята. Много деца ходеха да ги хранят, снимат и какво ли не. Те бяха толкова свикнали с хората, а и хората с тях, че взаимно не си обръщаха внимание. От близо погледнато са грозни животни. Явно беше сезона след размножаването, защото не малко от тях в торбите си имаха малки наследници. Отделно имаше подобни зони на коали, черни орли, крокодили, тасманийски дяволи и всякакви такива екзотични животни.

Една зона беше обособена за екстремни изживявания. Между дърветата бяха опънати жици, стълби и всякакви подобни неща и цели семейства с деца от 5 год. нагоре в специални екипи, подсигурени като алпинисти с допълнителни укрепителни захващания се придвижваха от дърво на дърво вървейки или висейки по въжета и жици. Малките, както и родителите се справяха завидно добре с предизвикателството. Истински сървайвър за деца и цели семейства. На места бащите изпитваха повече затруднения при преминаването на препятствията от децата. Като стигаха до определено дърво, първо се подсигуряваха отпред, тогава се откачаха отзад. Абе знаеха, че маймуната преди да се пусне от клона трябва да се хване за следващия. В тази екстремна игра участваха десетки семейства. По принцип австралийците са отдадени много на спорта и екстрема. Непрекъснато ги виждаш да карат колела, облечени в екипи и каски досущ като професионални спортисти. Сърфът също е любимо занимание. Може да се каже, че са доста близко свързани с природата. Имаше отделна зона за по-малки деца които се обучаваха закачени за въжета да се спускат от дърво до дърво. Бащите им се занимаваха с обучението.

Аборигенското шоу се оказа по-скоро бутафория. Свирене на една дълга дървена тръба и танци в кръг. На изхода дъщеря ми си направи снимка, държейки в ръцете си малка коала. Каза, че е с много мека козина.

Като предпоследен ден трябваше да направим определени покупки затова се запътихме към поредния МОЛ. Направи ни впечатление, че всички затваряха рано - в 17.30ч. Работят на едносменен режим 8 часа и това явно им стига. До по-късно, 22.00-23.00ч., работят само някои магазини в пешеходната зона. Вечерта седнахме да вечеряме в заведение от смесен тип. На улицата имаше контрол на достъпа. След 21.00ч. става нещо като дискотека. Идваха младежи и удостоверяваха възрастта си пред охраната, за да влязат. Заведението беше малко - не повече от 200 кв.м. Отвън на една маса до нас седеше дама на средна възраст, явно очакваща близък човек. Беше поръчала питие и вечеря за двама. Близо 1.30ч. тя се хранеше и пиеше в очакване, но уви, самецът не се появи. Явно огорчена, тя си плати сметката и си тръгна разочарована. Явно и тук си "връзват кънки"... Такъв е животът!

На връщане към паркинга минахме през множество заведения от рода на нощни клубове, които се приготвяха за отваряне. Запитахме един портиер за работното време, а той ни отговори – "от 21.00 до 05.00ч". Явно тук нощния живот не липсва.

Автор: Радостин Дачев


      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Австралия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Австралия      Екскурзии и почивки в Австралия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp