sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сидни, New South Wales Forecast
 
sp
Пътепис за Австралия

Флаг Австралия    Австралия

  Едно пътуване до Китай и Австралия - част 3
  Публикуван от Arcadia на 30 август 2010 г.
  Този пътепис е прочетен 287 пъти, рейтинг: 1.00

    И така, днес - първият ден от Новата 2010 г., потегляме за Златния бряг. На сутринта освободихме стаите и тръгнахме към летището, за да се подготвим за полета до Златния бряг. Нямаше никакви проблеми по обслужването. Оказа се, че съм изминал за първите 3 дни 872 км.

Самолетът беше с редове по 6 седалки, разделени от пътека и за наша радост се озовахме на един ред цялото семейство. Оглеждайки се внимателно забелязахме, че с малки изключения всеки ред е ангажиран от по едно семейство, в повечето случаи с по 4 деца, всички с разлика помежду им с по 1-2 години. Бащите доста помагаха в интерес на истината. В този момент ми стана ясна обявата за отстъпката при фамилните билети за различните атракции за двама възрасти и минимум 3 деца от 3-15 г. Тук се раждат деца.

След два часа полет кацнахме на летището на Златния бряг и без всякакви формалности с голямо внимание и отзивчивост получихме ключовете за поредната наета кола. Този път си бях поръчал предварително Тойота-хибрид (с 2 двигателя: бензин и ток). Бях карал подобен Лексус на един тест драйв и ми беше направил силно впечатление, затова исках да я разуча повече. Направих допълнително застраховка за различни рискове при самоучастие до 440 долара. Допълнителната застраховка струваше 132 австралийски долара за 4 дена.

Наредихме багажа, зададох адреса на хотела и след 40 мин. спрях пред него. Всъщност не беше истински хотел, а "apartment house" на първа линия на океана. До сега не бях се настанявал в апартамент от такова естество и в случая експериментирах. Предварително беше описано в инструкцията при резервацията, че ключове се издават до 17.00ч. Аз бях 30 мин. по-рано, но за всеки случай бях ги предупредил по мейла, че може и да закъснеем, с което получих навременен отговор с кратко съобщение: "Ключа ще намерите в пощенска кутия 27С заедно с инструкции. Да не пропуснете на следващия ден да се регистрирате."

Намерих съответната кутия 27С и там на наше име имаше плик с 3 ключа, инструкция за пребиваване и парково място, предназначено за нас под номер 48. С единия ключ отключих вратата на подземния паркинг и паркирах колата. Намерих съответния апартамент, а той... прекрасен! Стилно и практично обзаведен, с 2 спални и 2 бани, голям хол с кухня, оборудвана и обзаведена с всякакви подробности. На масата инструкция къде да изхвърляме боклука, каква е глобата и т.н. Изненадата беше много добра!

Побързах, докато другите се къпят да отида на брега на океана. Прекосих около 100 м. тревна площ и си потопих краката в океана.

От предложените ни брошури си избрахме един морски ресторант. След 30 м. стигнахме до него, той се намираше в дъното на яхтено пристанище. С изненада установихме, че ресторантът е на самообслужване. Поръчваш предварително на едно гише, дават ти някаква електронна машинка в ръката с номер и чакаш да ти светне, което означава "елате до шублера и си вземете храната". Това беше за мен поредната изненада. Седнахме в откритата част на ресторанта, а вътре "оркестър без име" от трима души които се опитваха да създават атмосфера. С напитки се снабдихме от мокър бюфет, отново на самообслужване. Иначе храната си я биваше, това беше общата ни оценка, особено за виното.

Прибрахме се в апартамента и току-що бях започнал да пиша, като се включи противопожарната аларма на целия комплекс. Наизскачаха всякакви "екземпляри" - сънени стиснали децата в ръцете си. Всички по пижами. Не знам защо, но бях уверен, че е фалшива тревога от некоректен датчик. Събрахме се в двора около басейна и след около 10 мин. пристигна пожарната. Дезактивираха алармата и всички се върнаха по леглата си. Сетих се, че в правилата беше предвидена глоба от 900 австралийски долари за предизвикалия подобен инцидент. За всичко бяха се сетили.

На 2.01.10 г. направихме програма, която включваше разглеждане на няколко национални природни паркове на разстояние около 60 км от хотела ни. Единият парк се казваше "небесна разходка", а другия "високо при орлите". На практика самите паркове бяха разположени навътре в гората. Хората бяха направили по достъпна средата за разглеждане. Имаше пътеки, които минаваха на около 50 метра над земята. Самите съоръжения бяха изработени от алуминиева конструкция с високи парапети. Когато вървиш и усещаш под краката си, че пътеката се клати чувстваш несигурност, но пък бяха изпитани във времето и сигурни. Маршрутът беше около 1.5 км и се виеше между дърветата. На места слизахме от съоръженията. Пътят продължаваше по земята, след това отново се вдигахме на високо. Растителността беше изключително буйна. Имаше дървета високи може би около 80 метра, с богати корони и прави стъбла. На много места от горе се спускаха лиани, като дълги бели въжета и образуваха гъста мрежа. До сега не бях виждал толкова буйна и богата растителност. Все пак бяхме на тропиците, където слънцето и влагата бяха си свършили работата. Направихме чудесни снимки. След това отидохме до трети парк в непосредствена близост, но се оказа, че атракцията е много екстремна за нас и се отказахме. Всъщност атракцията включваше преминаване през различни препятствия, тунели, катерения, стръмни спускания. Имаше и яздене на коне и други подобни неща. Навсякъде беше пълно с австралийски семейства и за тях това си беше поредната разходка, както ние се разхождаме в морската градина на Бургас.

Вечерта отидохме на пазар за плодове. Всъщност оказа се някакъв квартален магазин. Накупихме си различни видове познати и непознати плодове. Купихме ягоди, ябълки, круши, диня, папая. Аз лично очаквах да са по- вкусни от нашите, но не намерих съществена разлика.

Автор: Радостин Дачев

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този пътеписКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Австралия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Австралия      Екскурзии и почивки в Австралия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp