sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Зимбабве анулира концесия за добив на диаманти
  Публикувана от tot11t0 на 07 март 2011 г.
  Тази новина е прочетена 190 пъти, рейтинг: 1.00

    Зимбабвийски съдия анулира концесията за добив на диаманти на компания, регистрирана на лондонската фондова борса, променяйки предишно съдебно решение, че African Conso-lidated Resources е законен собственик на богатото на диаманти находище Чиадзва, съобщиха адвокати на компанията, цитирани от dpa.

Решението е последната във времето стъпка, с която крилото на президента Робърт Мугабе в коалиционното правителство се опитва да придобие контрол върху находището в източната част на страната, определянo от експерти като най-голямото, откривано през последните няколко десетилетия.

African Consolidated Re-sources получи концесията през 2006 г., но малко след като информира властите, че е открила голямо находище на диаманти, служителите на компанията бяха изгонени от района от полицията с оръжие, уточни БТА. През септември 2009 г. съдия постанови, че изгонването им е незаконно и разпореди да им бъде разрешено да възобновят работата си в Чиадзва. Решението не бе взето под внимание.

davidandsonsjewelers.com
10.09.2010

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp