sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Зимбабве

Флаг Зимбабве    Зимбабве

  Голямото плюскане в Зимбабве
  Публикувана от yonyo на 11 март 2011 г.
  Тази новина е прочетена 340 пъти, рейтинг: 3.50

    Невиждан гуляй готвят управляващите в Зимбабве за 85-ия рожден ден на президента Робърт Мугабе, докато милиони хора в страната измират от глад, бедност и болести, писа британският в. “Таймс”.

Приближените на лидера от партията “Зану” са решени да превърнат тазгодишния рожден ден на Мугабе в празник, който той никога няма да забрави.

Поводът е на 21 февруари, но тържествата ще бъдат седмица по-късно в град Чинхои.

От “Зану” са подготвили дълъг списък с ястия за празничната трапеза. Той включва 20 000 бутилки шампанско, 8000 омара, 500 бутилки уиски “Джони Уокър” - син етикет, 100 кг кралски скариди, 3000 патици, 4000 порции хайвер, 8000 кутии бонбони “Фереро Роше”, 16 000 яйца, 3000 торти, хиляди свински наденички, 500 кг сирене и 4000 пакета бисквити. Ще бъдат заклани още стотици крави, кози и овце.

В послеслов към менюто изрично е посочено на трапезата да няма ястия от царевица - традиционното ястие, с което оцелява по-голямата част от населението на страната.

Пиршествата обаче няма да бъдат платени нито от парите на партията, нито дори с държавни средства. Активисти на младежкото движение “21 февруари”, подчинено на “Зану”, обикалят от фирма на фирма, за да искат дарения. В замяна на това представителите на бизнеса получават покани за купона. Набирането на средства обаче е буквално изнудване. Активистите младежи са агресивни и груби, заплашват бизнесмените, че ще направят живота им труден, ако не направят дарение.

Докато партийният елит мери суетата си, седем милиона зимбабвийци оцеляват единствено благодарение на международна хуманитарна помощ. Холерата върлува в страната, а безработицата е 94 на сто. Инфлацията е 231 млн. процента месечно. Наскоро властите направиха най-голямата деноминация на националната валута като премахнаха от банкнотите 12 нули. Тенденцията обаче е в близките месеци зимбабвийците пак да станат “милиардери”.

http://www.hrani.bg/articles/view/10/289

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp