sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Вашингтон, District of Columbia Forecast
 
sp
Новина от САЩ

Флаг САЩ    САЩ

  Урагана "Катрина"
  Публикувана от gogi99 на 15 ноември 2010 г.
  Тази новина е прочетена 209 пъти, рейтинг: 1.00

    Президентът на САЩ Барак Обама отбеляза с реч вчера петата годишнина от урагана "Катрина", който опустоши Ню Орлиънс. Обама потвърди ангажимента на федералната власт да възстанови града, както и да се справи с последиците от петролния разлив в Мексиканския залив. 90% от жителите на Ню Орлиънс днес са се върнали в домовете си, а 85% от работните места в града са възстановени.

В щата Луизиана загинаха около 1000 души вследствие на урагана. Нивото на безработицата в Ню Орлиънс е 8.2%, което е под средното за страната. Месеците непосредствено след бедствието "Катрина" този дял беше 15 на сто.

Правителството на САЩ е похарчило около 114 млрд. долара за справяне с щетите, причинени както от урагана "Катрина", така и от други урагани, ударили региона през 2005 г. Още 1.8 млрд долара има в различни фондове за възстановяването на училищата в Ню Орлиънс. Забавените спасителни операции, закъснелите евакуации и недостатъчната хуманитарна помощ се отразиха тежко на правителството на президента Джордж Буш.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в САЩ      Потърси и резервирай online самолетен полет до САЩ      Екскурзии и почивки в САЩ, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp