sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Новина от Тунис

Флаг Тунис    Тунис

  В Тунис е обявен полицейски час
  Публикувана от gogi99 на 27 април 2011 г.
  Тази новина е прочетена 272 пъти, рейтинг: 1.00

    Президент на Тунис Зин ал Абидин бен Али е пристигнал в Саудитска Арабия заедно със съпругата си. В страната е обявен полицейски час.

Повечето информационни агенции съобщават, че бившият президент на Тунис Зин ал Абидин бен Али е пристигнал в Саудитска Арабия заедно със съпругата си. Самолетът на бен Али е кацнал на летището в Джеда. В столицата Тунис има откъслечни плячкосвания след въведеното вчера извънредно положение. Мохамед Гануши е временният президент на страната. Той е премиер на Тунис от 1999 година. Мохамед Гануши е опитен икономист, смятан за умерен политик и сведущ във воденето на преговори. Гануши призова жителите на Тунис да запазят стабилността, обеща да управлява в съответствие с конституцията и законите.

Но дори и след обръщението му, излъчено на живо по държавната телевизия, полицията е продължила да стреля по тези, които не спазват полицейския час от 17 до 7 часа. Властите забраниха събиранията на публични места на повече от трима души и разрешиха на силите за сигурност да стрелят срещу всеки, който не изпълнява заповедите им или се опитва да избяга.Управляващите неуспешно се опитваха да удържат протестите срещу влошеното социално положение и ограничаването на човешките права

ДПА съобщава за 13 убити при два отделни инцидента в различни квартали на столицата.

Армията пое контрола над основното международно летище "Картаген". Въздушното пространство над страната е закрито. Британската туристическа агенция "Томас Кук" започна опити да евакуира около 1800 свои клиенти от страната.

Федералният канцлер Ангела Меркел изрази дълбокото си безпокойство от обстановката в Тунис, предаде Дойче веле."Ситуацията в Тунис е изключително сериозна. Тя показва, че стагнацията е изчерпала търпението на народа. Сега трябва да упражним влиянието си, за да върнем реда там и да гарантираме мирното протичане на нещата и че ще има колкото се може по-малко жертви", заяви Ангела Меркел.

Германските туроператори започнаха да евакуират германските граждани, намиращи се в Тунис. Томас Кук обяви, че първите 230 от общо 2000 германски туристи са превозени вече към Берлин и Дюселдорф. Туроператорът ТУИ също ще евакуира 1000-та си клиенти от Тунис и ще прекрати полетите да тази страна поне до 17 януари. Този уикенд и белгийските туроператори евакуират своите клиенти от Тунис. 180 белгийски туристи вече се завърнаха у дома.

Американският президент Барак Обама приветства куража и достойнството на народа на Тунис след бягството на президента бен Али и призова тунезийското правителство да организира честни и свободни избори в най-скоро време. "Осъждам и съжалявам за употребата на насилие срещу гражданите, които по мирен начин изразяваха мнението си в Тунис. Дълго време ще си спомням кадрите, показващи как народът на Тунис иска гласът му да бъде чут", заяви Барак Обама. Той прикани всички страни в африканската държава сега да запазят спокойствие, да избягват насилието, а властите да спазват човешките права. "Не се съмнявам, че бъдещето на Тунис ще бъде по-светло, ако е направлявано от гласа на тунезийския народ",заключи американският президент.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Тунис      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тунис      Екскурзии и почивки в Тунис, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp