sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Исламабад, Пакистан Forecast
 
sp
Новина от Пакистан

Флаг Пакистан    Пакистан

  Иран и Пакистан строят общ газопровод
  Публикувана от ir3ni7a на 13 юли 2010 г.
  Тази новина е прочетена 131 пъти, рейтинг: 3.50

    Пакистан сключи сделка с Иран за изграждане на тръба, която ще свързва газовите запаси на Иран с гладната за енергийни ресурси Южна Азия. Проектът е на стойност 7.6 млрд. долара и е от изключително важно значение за Пакистан, който се бори с нарастващата енергийна криза.

Пакистан най-накрая може да разреши енергийните си проблеми благодарение на газопровода, който ще свързва иранските газови ресурси с Южен Балучистан. Сделката между Пакистан и Иран е на стойност 7.6 млрд. долара, а тръбата ще влезе в експлоатация през 2015 г.

Тръбата ще свързва иранското газово находище Южен Парс край Персийския залив с Южен Балучистан и провинция Синд, предаде Ройтерс.

Иран притежава вторите по-големина газови резерви след Русия, но санкциите от страна на Вашингтон, политическата нестабилност и забавяне в строителството отслабиха ролята му на износител.

Сделката предвижда да бъдат транспортирани по 750 млн. кубични метра дневно газ до Пакистан в продължение на 25 години.

Иран и Пакистан сключиха първоначално споразумение през юни миналата година и се договориха за цената през септември. Иначе проектът съществува още от средата на 90-те години. Тогава Иран и Индия се договориха да транспортират газ през Пакистан.

Наречена „тръбата на мира” заради надеждите, че тя ще помогне за намаляване на напрежението между съперничещите си Индия и Пакистан, строителството й беше спряно през 2001 г., когато двете страни почти влязоха във война, пише „Уолстрийт джърнъл”.

Миналата година Индия се оттегли от проекта заради несъгласие с цената и притеснения за неговата сигурност поради действащите на територията на провинция Балучистан сепаратисти.

Проектът може да се сблъска с още закъснения с изпълнението. Миналия август беше взривена друга тръба в Балучистан, подчертавайки безсилието на правителството да се справи насилието в изостаналата, но богата на ресурси провинция. Някои детайли около строителството на тръбата все още са неясни, като това как ще бъде финансирана тръбата, имайки предвид опозицията от страна на САЩ.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Пакистан      Потърси и резервирай online самолетен полет до Пакистан      Екскурзии и почивки в Пакистан, офертиsp
Онлайн магазин за парфюми и козметика
sp
sp

sp
sp
sp