sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Исламабад, Пакистан Forecast
 
sp
Новина от Пакистан

Флаг Пакистан    Пакистан

  Наводнения и насилие в Пакистан
  Публикувана от tot11t0 на 04 август 2010 г.
  Тази новина е прочетена 151 пъти, рейтинг: 1.00

    Печални рекорди бележи Пакистан. Страната е връхлетяна от най-опустошителните наводнения в историята й. Броят на загиналите надхвърли хиляда и 400 души. Три милиона са пострадали от водната стихия, отчитат от ООН.

Над един милион души в Пакистан се нуждаят от спешна помощ, алармира ООН. Голяма част от тях са деца. Те могат да очакват спасение единствено по въздуха, след като водата завладя обширни райони от страната.

Залети са къщи, градини и пътища. А проливните дъждове спират само за кратко и отново започват да се изсипват. В близките дни не се очаква подобрение на времето. Хората са изгубили надежда да си върнат онова, което са им отнели наводненията:

Мъж: Не сме очаквали да ни връхлети толкова силна вълна. Посевите ни са напълно унищожени. Водата помете всичко, което имахме. Не успяхме да спасим почти нищо.

Сега оцелелите трябва да бъдат спасени от болестите и отчаянието, които неизменно съпътстват подобни бедствия. Въпреки усилията на властите, само малка част от пострадалите са получили помощ.

Управляващите търпят критики и заради това, че не са предупредили хората от засегнатите райони за опасността от големи наводнения в северозападната част на страната. На юг Карачи преживява друга драма, за която природата няма вина.

Най-големият пакистански град е залят от насилие след убийството на политик от движение, което е свързано с потомци на имигрантите от Индшия.

Раза Хайдер, депутат от местния парламент, беше застрелян заедно с бодигарда си. И макар че извършителите на престъплението са неизвестни, кървавият отговор дойде незабавно: 45 убити за броени часове.

Официално никой не посочва виновните за насилието. Но след смъртта на политика, привърженици на неговото движение са се заклели да отмъстят за него.

Автор: Милен Атанасов

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Пакистан      Потърси и резервирай online самолетен полет до Пакистан      Екскурзии и почивки в Пакистан, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp