sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Новина от Перу

Флаг Перу    Перу

  Морски лъвове мигрират към северната част на Перу
  Публикувана от nansi_g на 17 януари 2011 г.
  Тази новина е прочетена 118 пъти, рейтинг: 1.00

    Колонията от морски лъвове, живеещи на островите Галапагос, мигрирали към северната част на Перу, съобщава BBC News. Преселването е предизвикано от промяната на климата: за последните 10 години температурата на водата в Пиура и на северния бряг на Перу е нараснала от 17 до 23 градуса и е близка до средната стойност за Галапагос, където температурата на водата е около 25 градуса.

Учените вярват, че затоплянето на водата на перуанския бряг може да доведе до преместване и на други популации от морски лъвове и други морски животни.Kakто знаем тези острови са уникални за живите морски организми.

Галапагоските острови са включени в списъка на световното наследство на ООН преди 30 години заради уникалната си флора и фауна.В миналото тези острови са се превърнали в източник на вдъхновение за Чарлз Дарвин и са му помогнали за развитието голяма теория за еволюцията. Те се намират в Тихия океан на около 1000 км от континентален Еквадор и са наситени с такива редки животни, като гигантски костенурки, golubonogie копита Boobies, морските игуани, Галапагоски пингвини.

Архипелага е дом на около 20 хиляди души, чиято основна дейност е риболова и туризъма. 90% от площа на Галапагос е „Национален парк ". Военно-морските сили на САЩ (US Navy) ще увеличи сигурността на една от военните си бази на запад до бреговете на Северна Америка, като приведе на военната служба делфини и морски лъвове.

Предполага се, че морските животни ще бъдат обучени, след което ще бъдат в състояние да охраняват морските подходи към база Kitsap-Бангор близо до Сиатъл. Морски лъвове ще бъдат оборудвани със специални ръкави, въжета, специално прикрепени към тялото на бозайника. Това устройство ще позволява на морските лъвове "да арестуват" терористи

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за тази новинаКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp